Tuzla'da cep telefon markası Oppo ürünlerinin üretiminin yapıldığı fabrikada, sendikalaşmaları ve küresel kriz gerekçeleriyle yaklaşık 500 işçi işten çıkarıldı.

İşten atılan Oppo işçileri, işten atmaları protesto için Oppo üretim fabrikası önünde toplandı. Yaşanan işçi kıyımını ve sendikanın sessiz kalmasını protesto eden işçiler, Oppo’nun kendilerini işten atmalarının ardından yeni işçi ilanları verdiklerini söylediler.

Fabrikanın önünde slogan atan işçiler fabrika yönetiminden açıklama yapılmasını istedi.

28 Aralık'tan itibaren tatile çıkarılan işçiler, 3 Ocak itibariyle telefonla aranarak işten atıldıkları bildirilmişti. Kimi işçilerin evlerine de işten çıkarıldıklarına dair noter imzalı belgeler gönderildi.