Rifis Makine İşçileri İş Bıraktı

İstanbul Kartal’da faaliyet gösteren Rifis Makine’de çalışan ve Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenen işçilerden 27 Aralık'ta 8 işçi işten çıkarıldı. Arkadaşlarının çıkartılmasına tepki gösteren işçiler de Rifis Makine önünde eyleme geçti. Üretimi durduran işçiler fabrika önünde bekleyişe geçti.

Birleşik Metal-İş yazılı bir açıklama yaparak “Sendikamız işyerinde yasanın aradığı çoğunluğu sağladı ve çoğunluk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen yetki tespitiyle belgelendi. Fabrikada çalışan işçilerin neredeyse tamamı, insanca yaşam ve güvenceli iş talebiyle, toplu iş sözleşmesi hakkına sahip olmak için sendikamıza üye oldular.

Rifis yönetimi ise, işçilerin hakkını tanımak, onları temsil eden sendikayla toplu iş sözleşmesi için müzakerelere başlamak yerine, sendikanın işyerinde aldığı yetkiye itiraz etti.” diyerek patronların sendikalaşan işçilere yoğun baskı yapmaya başladığını ve sonuçta 8 işçiyi işten attığını belirtti.

Sendika; bir an önce işten atılan Rifis işçilerinin işbaşı yaptırılmasını, işçiye olan düşmanca tavrından vazgeçilmesini ve sendika ile görüşerek diyalog kanallarının açılmasını talep etti.