< “Emekçilere Atılan Tokat Affedilemez!”

Habertürk TV’nin canlı yayın çekimlerinde kanalın Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir’i tokatlayarak itmesi üzerine tepkiler sürüyor.

DİSK Basın İş de “Kuru özre karnımız tok, Sarıkaya derhal istifa etmelidir! Buradan uyarıyoruz: İşçi sınıfı sabırlıdır ancak öfkesi serttir” diyerek bugün saat 18.30’da Beyoğlu’nda bulunan Habertürk Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda gazeteci “Basın Emekçisine Atılan Tokada Sessiz Kalmıyoruz” pankartı ile Habertürk binası önünde buluştu. Sık sık “Ahmet Demir Yalnız Değildir”, “Basına Özgürlük Sendikayla Gelecek”, “Özgür Basın Engellenemez” sloganları atılan basın açıklamasını DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren okudu ve “O tokat aslında medyada yıllardır süren ücret uçurumuyla semirmiş, sırtını güce dayayarak kendisini dev aynasında görmeyi normal sanan anormal egoların hepimize yıllardır yaptığının görünür hale gelmesidir.

O tokat gazetecileri geçim sıkıntısıyla, açlıkla terbiye etmeye çalışan anlayışın ete kemiğe bürünmüş halidir.

O tokat gazetecileri hapisle, para cezalarıyla yıldırmaya çalışan iktidarların uygulamalarının devamıdır, tekrarıdır.” dedi.

“Emekçilere atılan tokat affedilemez!” denilen açıklamada pek çok basın emekçisinin daha Sarıkaya’nın kendilerine de kötü davrandığını, mobbing uyguladığını açıkladığı söylendi. Bunun en büyük nedenlerinden birinin de gazetecilerin örgütsüz olması olduğu söylendi ve gazetecilere sendikalarda örgütlenme çağrısı yapıldı.

Gelen tepkiler üzerine Muharrem Sarıkaya Haber Türk’ün Ankara Temsilciliği’nden istifa ettiği, ancak gazete ve televizyondaki görevlerine devam edip etmediğinin net olmadığı söylenerek pek çok basın emekçisinin kolektif çabasıyla sürdürülebilen bir yayın faaliyetinde iş arkadaşına şiddet uygulamanın, hele de bunu sırtını dayadığı güce, konumuna, titrine güvenerek yapmanın asla kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının hemen ardından binlerce kişi bu saldırıyı protesto etmiş, “Emekçiye atılan bu tokatla Soma'da madenciye atılan tekme aynı şeydir” benzetmesi yapılarak saldırıya tepki vermeyen Belediye Başkanı Fatma Şahin'i de protesto etmişti.