< İzmir’de Binler Haykırdı: “Geçinemiyoruz!”

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’nun çağrısı ile gerçekleşen “Geçinemiyoruz!” mitingine İzmir’den de binlerce insan ses verdi.

18 Aralık Cumartesi günü saat 12:0’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kitle saat 13:00 sularında mitingin gerçekleşeceği Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Miting alanına girişte Birleşik Mücadele Güçleri bileşeni olan Partizan’ın, flama üzerinde İbrahim Kaypakkaya’nın resmi olduğu gerekçe gösterilerek alana girişi kolluk güçleri tarafından engellenmeye çalışılsa da, devrimcilerin göstermiş olduğu dayanışma sonucu Partizan alana girdi. Birçok sendika, siyasi parti ve derneğin katılım gösterdiği mitinge Birleşik Mücadele Güçleri de “Açlığa, Yoksulluğa ve Faşizme Karşı Birleşirsek Kazanırız” yazılı pankartla katıldı.

Miting alanına yapılan yürüyüş esnasında sık sık “Yaşasın Birleşik Mücadelemiz”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları atılırken miting alanına varıldığında KESK Eş Genel Başkanı Mahmut Bozgeyik konuşma gerçekleştirdi. Bozgeyik “Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken, onlar ‘korku, açlık, mallardan, canlardan, ürünlerden biraz eksiltme ile sınandığımızı’ söyleyip sabretmemizi söylüyorlar. Onlar sırça saraylarda lüks ve şatafat içinde yaşarlarken, sadece bir dakikalık elektrik giderleriyle onlarca işçi, emekçi geçinebilecekken bu duruma şükretmemizi istiyorlar.” dedi.

TL’de yaşanan değer kaybının asgari ücreti de etkilediğine değinen Bozgeyik “Bu asgari ücretle yaşanmaz. Mecliste kabul edilen bütçeye, ek bir bütçe yapılmasını talep ediyoruz. Hem asgari ücretin hem kamu emekçilerinin almış olduğu ücretin insan onuruna yaraşır bir ücret seviyesine yükseltilmesini talep ediyoruz.” diye konuşurken, ihraç edilen kamu emekçilerinin de bir an önce işlerine iade edilmesi talebini yineledi.

Bogeyik’in konuşmasının ardından Bandista sahne alarak, emekçilerin “Geçinemiyoruz!” talebine her zaman destek olacaklarını belirterek şarkılarını söyledi. Miting konserin ardından sona erdi.