< KESK Üyeleri "Geçinemiyoruz!" Mitinginde Buluştu

KESK üyeleri, İstanbul Kartal Meydanı'nda ve Ankara Tandoğan Meydanı'nda "Geçinemiyoruz!" Mitinginde bir ara geldi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, dün İzmir'de ve Diyarbakır’da gerçekleştirdiği mitinglerin ardından İstanbul ve Ankara’da da "Geçinemiyoruz!" mitingi gerçekleştirdi.

KESK üyeleri İstanbul'da Kartal Meydanı'nda gerçekleştirilen miting için Başak Marmaray İstasyonu’nda toplanarak meydana yürüdü. İstanbul'da yapılan mitinge Bursa, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Edirne ve Marmara Bölgesinden çok sayıda kentten KESK üyeleri katıldı.

Kartal Meydanı’na yapılacak yürüyüş için oluşturulan kortejde KESK üyeleri taleplerini ifade eden "İnsanca Yaşamaya Yetecek Ücret İçin, Gelir Vergisi Adaletsizligine Son Vermek İçin, Hukuksuz, Keyfi OHAL KHK'lerinin İptali İçin, Herkese Genel Gelir Güvencesi İçin,Haftada 35 Saatlik Çalışma Saati İçin, Güvenceli İstihdam, Güvenli Gelecek İçin Alanlardayız", "İnsanca Yaşam, Emekten Ve Halktan Yana Bütçe için omuz omuza! Geçinemiyoruz", "İstihdam Artıracak Acil Önlemlerin Alınması İçin, Herkese 3600 Ek Gösterge İçin, Asgari Ücretin İnsanca Yaşayacak Bir Tutara Çıkarılması, Vergiden Muaf Olması İçin, Gerçek Bir Toplu Pazarlık Sistemi İçin, Torpile Ve Kayırmacılığa Hayır Mülakat Değil Liyakat İçin Alanlardayız", "Kümülatif Yalanlara Karnımız Tok, Mutfaktaki Enflasyona Göre Ek Maaş", "Krize, işsizliğe, Erkek Şiddetine Karşı İsyandayız",“Sözleşmeli, Ücretli, Uzman Ve Başöğretmen Ayrımına Hayır. Eşit İşe Eşit Ücret İstiyoruz" yazılı pankartlar açıldı.

KESK'in mitingine katılan kurumlar da pakkartlarında ekonomik krize ve sömürüye karşı taleplerini ve çağrılarını içeren “Sokağa, Eyleme, Direnişe! Sömürü, Rant, Talan, Savaş Düzenine Karşı Birleşelim”,“Emeğimiz, Özgürlüğümüz, Geleceğimiz İçin Sınıfa Karşı Sınıf”,"Êdi Bese, Geçinemiyoruz", HDK "Kapitalizmin Krizine Karşı Halkların Ortak Mücadelesi Kazanacak" , "Krize, Açlığa, Yoksulluğa Artık Yeter; Tek Yol Devrim" yazılı pankartlar taşıdı.

"Geçimemiyoruz" Mitinginde "müjde" gibi gösterilen 4250 lira olarak belirlenen asgari ücrete tepki gösteren ve taleplerini dile getiren dövizler ve sloganlar öne çıktı. Asgari Değil İnsanca Yaşam Bileşenleri, 4 bin 250 lira olarak açıklanan asgari ücretin sefalet ücreti olduğunu belirterek.k "Asgari Değil İnsanca yaşam" ve "Hükümet istifa" taleplerini haykırdı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ise, iktidarın emek düşmanı politikalarına dikkat çekti. Özel sektörde çalışan eğitim emekçileri mitingde, "Eğitimde Patronu, Sömürüye, Kariyere Son", "Geçinemiyoruz, Taban Maaş, Güvenceli, İnsanca Çalışma Koşulları İstiyoruz", "Belirli Süreli, Sözleşmeli Çalışmaya Son" yazulu dövizlerle taleplerini ifade etti.

"Emek Bizim Söz Bizim" diyerek ülke genelinde iş bırakarak greve çıkan sağlık emekçileri de mitingde, İstanbul Tabip Odası'nın pankartı arkasında yürüyerek "Geçinemiyoruz" dedi.

TMMOB üyeleri de iktidarın rant ve doğa düşmanı sermaye odaklı politikalarını teşhir etti.

Cengiz Holding'in yapmak istediği taş ocağı projesine karşı mücadele yürüten İkizdereliler de yürüyüş de yer aldı. "Rant İçin Değil Halk İçin Bütçe" diyerek mitingde yer aldı.

Mitingde İzmir Kınık'ta yaşanan göçükte yaralanan maden işçileri selamlandı. Maden Mühendisleri Odası'nın uyarılarının dikkate alınmadığı belirtilerek, işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri denetim dışı olduğu için gerekli önlemlerin yerine getirilmediği vurgulandı. Alana girenleri selamlama ve saygı duruşunun ardından KESK üyeleri taleplerini ifade edecek.