< Bakırköy Belediye İşçileri Özgürlük Meydanı’nda

Belediye-İş İstanbul 2 No'lu Şubesi üyesi işçileri, Bakırköy Belediyesindeki toplu iş sözleşmesinde zam yapılmaması nedeniyle başlattıkları grevin 53. gününde, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda kitlesel eylem düzenledi.

35 ilden sendika yöneticileri ve üyelerinin toplandığı alanda, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun uzlaşmaz tutumu protesto edildi.

“Bakırköy İşçisi Yalnız Değildir”, En Büyük Güç Örgütlü Güçtür” pankartı ve dövizlerin taşındığı eylemde işçiler “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “ Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz” sloganları attı.

Meşaleler yakıp, hayal çeken işçiler adına Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul konuşma yaptı ve yaşananların sorumlusunun bizzat Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu olduğunu söyledi.

Belediye başkanının, işçilerin aldığı maaş konusunda istişare kuruluna aldatıcı rakamlar verdiğine dikkat çeken Yurdakul, “İşçilerin her ay 13-14 bin TL ücret aldığını söylemişimsin. Kim 13 bin TL maaş alıyormuş? Gel şuraya da ülkenin dört bir yanından buraya gelen işçilere sor kaç para aldıklarını. Eğer her ay 13-14 bin ücret alıyorlarsa, ben hemen imzalamaya hazırım, bir kuruş da istemiyorum, imzalamayan namerttir. Uçmadığımız uçağa, yapmadığımız hastaneye, geçmediğimiz köprüye milyonlarca dolar ödüyoruz. Her kurumdan 4-5 maaş alanlar yük değil de Bakırköy emekçisi işçiler mi yük sayın başkan?” diye tepki gösterdi.