< < "PTT Yönetimi Suç İşliyor"

Haber Sen üyeleri, sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek PTT yönetiminin yaptığı usulsüzlükler, liyakatsiz atamalar ve sürgünlerle suç işlendiğini belirterek, mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

KESK'e bağlı Haber Sen üyeleri Ankara'da sendika genel merkezinde, PTT yönetimi tarafından yapılan liyakatsiz atamalar ve usulsüzlüklere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı düzenlenen salona "Likayatsiz Atamalarla Suç İşliyorsunuz" ve "Baskılar Sürgünler Bizi Yıldıramaz" yazılı pankartlar asıldı.

PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan birçok iş yerinde Birlik Haber Sen ve Türk Haber Sen Genel Merkezi, Şube yöneticileri, il temsilcileri ve üyelerinin alt unvanlardan basamakları hızla geçerek, yönetici konumlarına getirildiklerni belirtilen Haber Sen üyeleri, "Tüm PTT emekçilerinin özlük ve kişisel bilgilerinin tutulduğu, atamaların, görevlendirmelerin, disiplin işlemlerinin ve diğer tüm personel uygulamalarının görüldüğü PTT İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Yaz, Birlik Haber Sen eski yöneticilerinden olup, unvan basamaklarını hızla yükselerek Daire Başkanı olmuştur" denildi.

Yaz'ın göreve başladıktan sonra gerek sendikaya karşı tavrı gerekse de uygulama ve kararlarla da tarafsızlık ilkesini yitirdiğini kanıtladığı belirtilen açıklamada, Birlik Haber Sen ve Türk Habersen yönetici ve üyeleri PTT'de üst düzey görevlere getirilerek, Haber Sen yönetici ve üyelerine zulüm uygulamaya başlandığını belirtildi.

En son örneğin İstanbul'da yaşanmıştır. İstanbul PTT Başmüdürü Selahattin Ekinci ve Başmüdür Yardımcısı Şenol Bulut'un yetkilerini kötüye kullanarak, TRT emekçisi olan Şube Başkanı harici tüm şube yöneticilerini keyfi ve hukuksuz bir şekilde sürgün ederek, şube faaliyet alanlarının dışına gönderilerek yapıldığı aktarılan açıklamada "İstanbul Başmüdürlüğü, sendikal kanuna, Anayasaya ve uluslar arası sözleşmelere aykırı davranarak suç işlemektedir" denildi.

Haber Sen üyeleri açıklamada "Bizler Haber-Sen olarak; 181 yıllık kurumda çalışanları bölen, kurumu liyakatsiz atama ve adam kayırmacılığı ile zora sokan bu zihniyeti ve buna alet olan kurum yöneticilerini kamuoyu önünde deşifre etmeye devam edeceğiz. hiç kimsenin şüphesi olmasın! Kurumumuzda iş barışının sağlandığı, adaletli ve işinin ehli yöneticilerin olduğu günler yakındır. Kurumumuza, işimize aşımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.