< Ağaç A.Ş. İşçileri Baskı Ve Tehditleri Protesto Etti

Ağaç A.Ş.'de DİSK'ten istifa edip Türk İş'e üye olmaları için baskı yapılan işçiler İBB önünde uyarı eylemi yaparak yaptıkları eylemde yetkilileri protesto etti. İşçiler, "İşçiyle uğraşarak, işçi düşmanlığı yaparak halkın sizi getirdiği koltuklarda kalamazsınız. Burayı bir partinin veya bir işbirlikçi sendikanın arka bahçesi yapamazsınız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ağaç A.Ş. şirketinde çalışan işçilerin DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası'na üye olmalarının ardından işten atmalar yaşanması üzerine dün akşam işçiler Saraçhane'de bulunan İBB binası önünde basın açıklama yaptı.

"Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası" yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan Birleşik Tarım Orman Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Şeref Özcan, DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası'na üye işçilerin özellikle İyi Partili yöneticiler tarafından DİSK'ten istifa ederek sarı sendika Türk İş'e geçmeleri için baskı yapıldığını ve buna ilişkin 26 yönetici hakkında işçilere baskı yaptıkları için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.

Ağaç A.Ş. işçilerinin İBB içinde en ağır işi yapan işçiler olduğunu ama bu ay vergi kesintisinden dolay asgari ücretin altında maaş aldıklarını söyleyen Özcan, bir yandan iş verenin baskısı, bir yandan da yaptıkları işin ağırlığı varken diğer yandan da yandaş medyanın işçileri, 'terörist' diye hedef gösterdiğini belirtti.

DİSK'e bağlı Sosyal İş Sendikası Yöneticisi Mehmet Yoleri de işçilerle dayanışma içinde olduklarını belirterek "Kavgaları nereye giderse gitsin yanlarındayız, bir işçinin parmağına zarar geliyorsa Sosyal İş olarak yanlarındayız" dedi.

Basın metnini okuyan Hüseyin Çam, anayasal haklarına müdahale eden 130'dan fazla fazla işçinin ekmeğiyle oynayarak işten çıkarılmasına neden olan bu hukuksuz sürece, emek haber portalları ile sosyal medyaya da yansıdığı üzere İyi Parti ilçe teşkilatlarının da aktif olarak dahil olduklarını belirtti.

Yetkililere seslenen Çam, "İşçileri tehdit edenlerin, hukuka aykırı davranışlarda bulunanların, kirli ilişkiler içinde olanların anlayamadıkları temel husus; yandaş bir sarı sendika getirmek amacıyla yaptığınız tehditler ile ne DİSK/BTOSEN'e ne de sendikamızın üyelerine geri adım attırmanız mümkün değildir" dedi.

Çam, "İşçiyle uğraşarak, işçi düşmanlığı yaparak halkın sizi getirdiği koltuklarda kalamazsınız. Tümüyle İstanbulluların olan Ağaç A.Ş.'de emek düşmanlığı yapamazsınız; burayı bir partinin veya bir işbirlikçi sendikanın arka bahçesi yapamazsınız" diyerek sözlerini tamamladı

İşçiler eylemi "İnadına Sendika İnadına DİSK", "Direne Direne Kazanacağız" sloganlarıyla bitirdi.