< < BMG’den Bakırköy İşçilerine Ziyaret

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), 46 gündür grevde olan Bakırköy Belediyesi işçilerini ziyaret etti.

“Yaşasın Sınıf Dayanışması Birleşirsek Kazanırız” pankartı ile yürüyüş yaparak gelen BMG, “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “Yaşasın Birleşik Mücadelemiz” sloganları attı. İşçiler devrimcileri alkış ve zılgıtlarla karşıladı.

İşçilerin yanına gelen BMG adına Mürüvvet Küçük kısa bir konuşma yaptı, “Bu direniş işçi sınıfının köle olmadığını bir kez daha hatırlatan, patronlara, sermaye sahiplerine bu barikatı geçiremeyeceğini bir kez daha gösteren bir direniştir. Bakırköy Belediyesi büyük bir şirkete benzer, gelirlerinin oldukça büyük olduğunu hepimiz biliyoruz. Vergilerimizle oluşturulan devasa bir bütçesi var. Fakat işçiye gelince bu bütçe her nedense olmuyor, belediyelerin şirketleştirildiği bu zamanda Bakırköy Belediyesi bunu en vahşi şekilde gerçekleştirmeye, işçilere kölelik koşullarını dayatmaya çalışılıyor.” dedi.

Dayanışmanın önemine vurgu yapak konuşmanın sonunda, “Bizim emeğimizi tamamen pula çevirmeye çalışıyorlar. Yoksulluğumuz üzerinden zenginliklerini geliştirmeye çalışıyorlar. Tam da bu noktada Bakırköy direnişi bu büyük saldırılara karşı da şirket yöneticisi haline gelmiş belediye patronlarının kölelik dayatmaların ada bir duruşu oluşturuyor” denildi.

Daha sonra işçilerle sohbet edildi ve dayanışma için birlikte sık sık “Bakırköy İşçisi Köle Değildir”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları atıldı.