Sağlık Bakanlığı'nın sağlık emekçilerinin tümünü kapsamayan ek gösterge ve maaş artışı açıklamalarına tepki olarak sağlık emekçileri bugün tüm Türkiye'de iş bırakma eylemi yaptı.

Yapılan düzenlemenin kamuda iş barışı için önemli olan maaş denkliğine zarar verdiğini söyleyen emekçiler, hekimlere yönelik maaş artışının ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulanmasını istiyor.

İstanbul’da sabah saatlerinde ilk eylemler Haseki, Cerrahpaşa, Samatya’da sağlık emekçilerinin iş bırakarak hastaneler önünde basın açıklaması okumasıyla başladı. Ardından sağlık emekçileri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yürüdüler. SES, Sağlık Sen ve Türk Sağlık Sen üyesi sağlık emekçilerinin eylemleri fiili olarak birleşti, eylemler kitleselleşti.

Okmeydanı Cemal Taşçıoğlu Şehir Hastanesi, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyrantepe ek hizmet binası, Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi emekçileri de iş bırakarak basın açıklamaları okudular hastane önünde.

Bunun dışında da Türkiye’de hemen her yerde sağlık emekçileri iş bırakarak hastaneler önünde basın açıklamasını okudular.

Greve çıkan sağlık emekçilerinin talepleri şöyle:

*Tüm sabit ücretlere gerçek enflasyon oranında ek zam verilsin,

*Vergi dilimi soygununa son verilsin,

*Asgari ücretten vergi alınmasın. Asgari ücretin üstündeki gelirimizde vergi %10 da sabitlensin,

*3600 ek gösterge seçim vaadi olmaktan çıkarılsın biran önce düzenleme yapılsın,

*Gıda, elektrik, doğalgaz gibi, temel ihtiyaç maddelerinden alınan dolaylı vergiler kaldırılsın,

*Sağlık iş kolunda 5 yıla 1 yıl yıpranma düzenlemesi yapılsın erken emeklilik düzenlensin,

*12 Saat üzeri çalışma yasaklansın mesai sonrası çalışma iki kat ücretlendirilsin,

*4-B süresiz sözleşmeli, 3+1 sözleşmeli kadroya alınsın