< < Sağlık Emekçileri Ülke Genelinde İş Bırakacak

Kamu sözleşmesinde düşük zamma mahkum edilen ve ek gösterge zammında ayrımcılığa uğradıklarını belirten sağlık emekçileri, iş bırakmaya hazırlanıyor.

Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere ise diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira zam ile ek gösterge, dün akşam TBMM’de kabul edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili TBMM’de “Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimlerin diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergeleri çıkmış olacak. Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin olmak üzere bir düzenleme Mecliste tüm grupların desteğini bekliyoruz. Sağlık çalışanları için ‘ücretsiz toplu taşıma’ hakkında süre uzatıldı” açıklamasında bulunmuştu.

Sağlık işinin ekip işi olduğunu belirten sağlık emekçileri ise ayrımcılık yapılmasına tepki gösterdi. Üç konfederasyona bağlı sağlık iş kolundaki sendikaların üyeleri ülke genelinde iş bırakma eylemleri yapacaklarını duyurdu.

Kamuda yetkili konfederasyon olan Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen, yaptığı açıklamada, “2 Aralık 2021 Perşembe günü Saat 16.00 itibarıyla Antalya İl Sağlık Müdürlüğü önünde Antalya’da bulunan 1000 kişilik teşkilatımızla basın açıklaması yapılacaktır. 7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günlerinde tüm Türkiye’de iş bırakma eylemi yapılacaktır. 7 Aralık Salı günü illerde iş bırakma eylemiyle birlikte şubelerimiz basın açıklaması yapacaktır. 9 Aralık Perşembe günü iş bırakma eylemiyle birlikte, Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde tüm teşkilatımızın katılacağı basın açıklaması yapılacaktır” dedi.

Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen tarafından yapılan açıklamada, “3 Aralık Cuma günü mesaiye bir saat geç başlıyoruz. 6 Aralık Pazartesi günü bir günlük iş bırakma kararı alınmıştır. Tüm sağlık çalışanlarının desteklerini bekliyoruz” denildi.

KESK’e bağlı SES tarafından yapılan açıklamada ise “3 Aralık Cuma günü saat 11.00 ila 13.30 arasında iş yavaşlatma eylemi yaparak kurumlarımızın önlerinde, bahçelerinde bir araya gelip sözümüzü hep birlikte söyleyeceğiz. 6 Aralık Pazartesi günü uyarı amaçlı iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. Bu eylemi iş kolumuzdaki emek ve meslek örgütleriyle ortaklaştırmak istiyoruz” denildi.