< Aydın’da “Geçinemiyoruz” Eylemi

2 Aralık Perşembe günü Aydın Emek Ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla “Emekten Yana Bütçe İstiyoruz” şiarıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Saat 18.00’da kitle Atatürk Kent Meydanı’nda toplandı. Basın açıklamasını Aydın Tabip Odası’ndan bir kadın doktor okudu. “İktidar çevresi ve bir avuç vurguncu, talancı rantçı kapitalist dışında hepimiz kaybediyoruz. Olağanüstü günlerden geçiyoruz, iktidar emeğe, emekçilere, işçilere, çiftçilere, esnafa, kadınlara, gençlere halka karşı adeta ekonomik darbe yapıyor. Göz göre göre ve sonucunu bildikleri ekonomik politikalarla emeği ucuzlatıyor, işsizliği, güvencesizliği arttırıyor, yaşam koşullarını dayanılmaz hale getiriyor.” denilen açıklama, “Kamu emekçilerine, gençlere, kadınlara, işsizlere, işçilere, emeklilere, esnaflara, geçinemiyoruz diyen tüm kesimlere seslenmek istiyoruz: Bizler geçinemiyoruz. İnsanca yaşam, emekten ve halktan yana bir bütçe için omuz omuza şiarıyla herkesi birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Savaşa değil halka bütçe! İşsizliğe yoksulluğa hayır! Emekten halktan yana bütçe! İnsanca yaşam istiyoruz” çağrısıyla sonlandı.

Daha sonra KESK adına da bir konuşma yapıldı ve mahkeme kararına rağmen ihraç edilen binlerce kamu emekçisine ve Memur Sen’in devlet desteğiyle sendikal mafya olduğuna değinildi.

Açıklama sırasında sık sık “İnsanca Yaşamak İstiyoruz”, “Hükümet İstifa”, “Zam Zulüm İşkence İşte AKP” sloganları atıldı.

Basın açıklaması, çevredeki insanlarında büyük desteğini aldı. Polislerin kitleyi izleyicilerden uzaklaştırmaya çalışmasına rağmen, çevredeki insanlar destek vermekten çekinmediler.

Basın açıklaması “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sloganları ve alkışlar eşliğinde sonlandırıldı.