< Maaş Düzenlemesinde 39 Branş Yok

SES İstanbul Şişli Şubesi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen doktorların maaş artırımına ilişkin düzenlemeyi bugün yaptıkları bir basın açıklaması ile protesto etti.

Şişli Etfal Hastanesi önünde yapılan açıklamada, "Adaletsizliğe Sessiz Kalmayacağız" pankartı açan sağlık çalışanları, sık sık "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz" sloganı attı.

Sağlık emekçileri adına açıklamayı yapan İpek Deniz, çalışanların emeklerinin yok sayıldığını belirterek, sağlık alanına ilişkin yapılan maaş düzenlemesinde 39 branşın yok sayıldığını söyledi, "Bizlerle dalga geçer gibi, yoksulluk sınırı altında maaşlara mahkum bırakıldık. Dün akşam Meclis’ten geçen yasa tasarısıyla iktidarın sağlık alanına bakışını net bir şekilde gördük. Sağlık alanının siyasallaşmasının sonuçlarından biri olan hekim ve hekim dışı çalışan ayrıştırması iş barışını bozan, emekçiler arasındaki sömürüyü derinleştirmiştir. Yıllardır verdiğimiz mücadele de sağlık alanının bir ekip işi olduğunu tüm emekçilerin insanca yaşayacağı ücretler alması gerektiğini söylüyoruz" dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasını eleştiren Deniz, düzenlemenin sağlık çalışanları arasında uçuruma neden olduğunu vurguladı, “Yoksulluk sınırı altında, açlık sınırının da biraz üzerinde maaş alan sağlık emekçilerinden sadece hekimlere maaş artırımı yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nın unuttuğu bir şey var sağlık ekip işidir. Bir düzenleme yapılacaksa ekibin her bireyine yapılmalıdır. Buradan Sağlık Bakanlığı’na, hükümete ve Meclis’te bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz; ekip arasında dev uçurumlar yaratacak açıklamalar yapmaktan vazgeçin." dedi.