< Grevdeki Bakırköy Belediyesi İşçilerine Polis Saldırısı

Belediye İş Sendikası üyesi Bakırköy Belediyesi işçilerine polissaldırdı. İşçileri darp eden polis bir kişiyi gözaltına aldı. Polis saldırısı Özgürlük Meydan'ında yapılan açıklamayla protesto edildi.

Bakırköy Belediyesi yönetiminin TİS görüşmelerinde'sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkan Belediye İş Sendikası üyesi Bakırköy Belediyesi işçilerinin grevinin 39'uncu gününde. Bugün Adana,Antep, Mersin,Hatay, Niğde, Konya, İzmir'den Belediye İş Sendikası üyesi işçiler dayanışmaya geldi. Grevdeki işçiler Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu protesto etmek istedi.

38 gündür grevde olan işçilerin bulunduğu Bakırköy Belediyesi Başkanlık binası önüne polis bariyerler çekip ablukaya aldı işçilerin grevini ve protesto eylemini engellemeye çalıştı. İşçiler grev alanına bariyerler çekilmesine tepki gösterince polis işçilere saldırılarak grev alanından uzaklaştırmaya çalıştı. Polis sendika yöneticilerinin de aralarında olduğu bir çok kişiyi darp etti.

İşçiler polisin saldırısına "Faşizme Karşı Omuz Omuza", "İşçiye Kalkan Eller Kırılsın", "Baskılar Bizi Yıldıramaz","Direne Direne Kazanacağız" “Vur Vur İnlesin, Kerimoğlu Dinlesin” sloganları atıldı.sloganları atarak bariyerleri aştı ve grev alanında yerini aldı. Polis saldırısında bir kişi gözaltına alınırken bazı işçiler de fenalaştı. Sloganlarla bir süre polis saldırısı protesto edildi. Ardından Bakırköy Özgürlük Meydan'ına geçilerek burada basın açıklaması yapıldı.

Belediye İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Bayram Özkan, Bakırköy halkına hizmet veren işçilerin insanca çalışma ve yaşam koşulları için grevde olduğunu ve bir çok ilden üyelerinin grevdeki işçilerle dayanışma için gelerek kendilerine güç verdiğini belirtti.

Polisin saldırısına da tepki gösteren Özkan ve işçileri ve sendika yöneticilerinin tartaklandığını ve darp edildiğini ifade ederek "Bizim yakamıza yapışarak, itip kakarak yıldıramazsınız. Biz 38 gündür burada grevdeyiz" dedi. Bugüne kadar hiç bir sorun yaşanmadığını da vurgulayan Özkan, bir problem varsa sendika yetkilileri ile konuşulması gerektiğini söyledi.

Ardından Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan basın açıklamasını okudu.

"Biz sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bakırköy halkına en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Alın terimizin hakkını istiyoruz. İBB’de toplu sözleşme süreci vardı ama yapılamadı. İmamoğlu gerçekleşen 2021 yılının enflasyonu vereceğiz dedi. Siz de CHP Belediye Başkanı’sınız" dedi. Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun yalanlarını da teşhir eden Doğan “Bizzat senin tehdidine bu işçi boyun eğmeyecek. Bize mesaj atıyorsunuz ben sizi affettim diye. Biz sizi asla affetmiyoruz. Bunun için masaya oturmak zorundasınız” dedi.

Konuşmanın devamında polis şiddeti teşhir edildi, ses aracının içeri alınmaması nedeniyle de işçiler tepki gösterdi. Ardından Türk İş Konfederasyonu Bölge temsilcisi Adnan Uyar konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından basın metni okundu.

Açıklamanın ardından dayanışmaya gelen işçilerle birlikte meydanda grev sloganları atılarak halaylar çekildi.