< Tanzim Market Davayı İşçilerden Kaçıramadı

İşçilerin ücretlerini gasp ederek konkordato ilan ederek iflasa giden Tanzim Market'in Yalova'da görülen duruşmasına katılan işçiler ve Mağaza Market Sen açıklama yaparak alacaklarının Ücret Garanti Fonu'ndan ödenmesini istedi.

İşçilerin alacaklarını gasp ederek konkordato ilan eden Tanzim Market, Yalova'da adres göstererek işçilerin davaya katılmalarını önlemeye çalıştı. Mağaza Market Sen ile birlikte duruşma öncesi ve sonrasında basın açıklaması yaparak Tanzim Market işçilerinin alacaklarının Ücret Garanti Fonu'ndan ödenmesini istedi.

Adliye önünde konuşan Mağaza Market-Sen Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Doğan Can Aras, "Tanzim Market'in ilan ettiği konkordatonun ardından üç aylık bir süre doldu. Hepimizin bildiği gibi bir Ücret Garanti Fonu var. İşçiler çalıştığı sürede maaşından kesinti yapılıp oluşturulan bir fon bu. Böylesi zor zamanlarda işçiler mağdur olmasın diye işçilerin yararlanabileceği bir fon ama ne yazık ki konkordato komiserleri Tanzim Market işçilerinin bu fondan yararlanmasını engelledi" dedi.

Eylemde konuşan Tanzim Market işçisi Murat Sarıboğa ise, "Üç aydır mağdur kaldık, bizi gece gündüz demeden çalıştırdılar. Maaşlarımızı vermeden kaçıp gittiler. Biz de buradan Adalet Bakanlığı'na sesleniyoruz, lütfen gerekenleri yapın" dedi.

Tanzim Market işçisi Gizem Gül de şöyle konuştu: "Biz hakkımızı kesinlikle yerde bırakmayacağız. Sadece evimize ekmek götürmek istiyoruz. Başka bir amacımız yok" diye belirtti.

İşçi Hareketi Koordinasyonu adına konuşan Nurseli Gözüaçık Tanzim Market işçileri için tüm bakanlıkları harekete geçmeye çağırdıklarını söyledi.

Duruşma sonrasında ise Mağaza Market-Sen Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Doğan Can Aras gelişmelere ve davaya ilişkin şöyle konuştu"

"Tanzim Market şirketinin konkordato davası ilk duruşması Yalova Adliyesi'nde görüldü. Biz yollardayken İstanbul'dan buraya gelirken de Tanzim Market patronları bir feragat dilekçesi vermişler, o feragat dilekçesinde davayı geri çekmek istediklerini söylüyorlar. Yani davayı kaçırmak istediker. Burada bunu yapmalarının sebebi şudur: Kendi bünyesinde bulunan işçilrtr hakkını vermemek için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Ama bundan kaçamadılar. Onların ilk attığı adım dava yerini değiştirmek oldu. Yalova'da herhangi bir şubesi yokken bir mağazası yokken kendilerine burada adres gösterdiler. Davayı Yalova'ya kaçırdılar.

Fakat geldiğimiz noktada Tanzim Market işçilerinin Mağaza Market Sen'le birlikte yürüttüğü örgütlü mücadele sonucunda da bu planları suya düştü. Bugün de ilk yapılan duruşmada iflas kararı çıktı. İflas da olsa konkordato da olsa biz işçilerin Tanzim Market'ten alacaklarını alabilmeleri için her türlü adımı atmaya devam edeceğiz. Artık önümüzde yeni bir plan yeni bir süreç olacak. Bizler bugün Tanzim Market işçilerinin parasını Ücret Garanti Fonu'ndan alabilmeleri için mücadeleyr devam edeceğiz. Çalışma Bakanlığı'ndan da görüşme için bir isteğimiz var. Bizler Yalova'da değil Ankara'da olmak istiyoruz. Ankara'da bu görüşmeyi Tanzim Market işçilerinin alacaklarını alabilmesi için yapmak istiyoruz. Çünkü Tanzim Market işçileri çalıştılar ama hakları gasp edildi. Şirket battı şirketin bundan sonraki süreçte de Tanzim Market işçilerine verebileceği herhangi bir hakkı yok görüldüğü üzere. Devlet yetkilileri ve Çalışma Bakanlığı işçilerin haklarının verilmesi için devreye girsinler. Biz bundan sonraki süreçte de atacağımız her adımda kamuoyunu bilgilendireceğiz Tanzim Market işçilerini bilgilendireceğiz. Mağaza Market Sendikası market işlerini tanzim market seni asla yalnız bırakmayacaktır."