< < Cumhuriyet Sendikalı Gazeteciyi İşten Attı

Cumhuriyet gazetesi, TGS ile yaptığı toplu sözleşmenin ardından, 8 sendikalı 8 gazeteciyi işten çıkardı. TGS ise yarın saat 11.00'de gazete önünde eylem yapılacağını duyurdu.

Cumhuriyet gazetesi, 2 hafta önce Türkiye Gazeteciler Sendikası (TG) ile 18 yıllık bir aradan sonra TİS imzalamıştı.

Cumhuriyet, yaptığı toplu sözleşmeye rağmen, bugün sendika üyesi 8 gazeteciyi işten çıkardı.

Cumhuriyet gazetesi, Yazı işleri Müdürü Olcay Büyüktaş Akça, Spor Haberleri Müdürü Sami Gürel, Düzeltme Servisi Şefi Rüya Özkalkan, Cumhuriyet Pazar Eki Sorumlusu Hilal Köse, Muhabirler Tuğba Özer ve Ece Piroğlu, Foto Muhabiri Vedat Arık ile Arşiv görevlisi Mahmut Gündüz'ü işten çıkardı.

TGS Yarın Eylem Yapacak

TGS, işten atılan gazetecilerin geri alınması için yarın saat 11.00'de Cumhuriyet gazetesi önünde eylem yapacaklarını duyurdu.

TGS, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Cumhuriyet gazetesinde sekiz üyemizin işten atılması, yönetimin sendika karşıtı tutumunu bir kez daha su yüzüne çıkartmıştır. Meslektaşlarımızın işe geri alınması için Cumhuriyet önünde buluşuyoruz" denildi.