"Kış Gününde İşsiz Kalmak İstemiyoruz"

Hisarcık'ta Eti Bor Maden İşletmeleri'ne ait maden sahasında özel şirkette çalışan maden işçileri, tazminatsız ve haksız yere işten çıkarmaları eylem yaparak protesto etti. Maden işçileri "Kış günü işsiz kalmak istemiyoruz" dedi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Eti Bor Maden İşletmeleri'ne ait maden sahasındaki özel bir şirkette çalışan işçiler, tazminatsız ve haksız yere işten çıkarıldı. İşçiler çalışma hakları için eylem yaptı. Hisarcık Kapalı Pazar Yerinde bir araya gelen maden işçileri işten atmaları protesto etti.

 

"Maden Sahası İnşaat Yapımı Olarak Gösteriliyor"

Eylemde konuşan işçi temsilcisi Mehmet Altın, açık ocak dekapaj şantiyesinde şoför, operatör ve maden işçisi olarak çalıştıklarını belirterek "Burası maden sahası olmasına rağmen ihalelerde inşaat yapım işi olarak gösterilmektedir. Gerçek maden işçisi olarak bu durum çalışanlar arasında haksız kazanca sebep olmaktadır. Aynı işi yaptığımız diğer arkadaşlarımızla aynı hakları almak istiyoruz. Tek geçim kaynağımız bu maden sahasıdır. Başka bir işimiz yoktur. Ayrıca son günlerde sebep göstermeden ve tazminatları ödenmeden işçiler işten çıkartılmaktadır. Bu iş yerinde 200 civarında arkadaşımız çalışmaktadır" dedi.

 

" Başka Çalışabileceğimiz İş Yok, İşsiz Kalmak İstemiyoruz"

Altın "Biz ekmeğimizin peşindeyiz, bu kış gününde işsiz kalmak istemiyoruz. Başka çalışacak yerimiz yok, sadece Eti Maden sahası var. Bu kadar arkadaşın işsiz kalmasını istemiyoruz" dedi.