Grevdeki Bakırköy Belediyesi İşçilerine 6 İlden Destek

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde'sıfır zam' dayatmasına karşı greve çıkan Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri 32'inci gününde. Grevdeki işçilere 6 İlden belediye işçileri dayanışmaya geldi.

Bakırköy Belediyesi Başkanlık binası önünde grev çadırı kuran işçilerin grevi kararlılıkla ve dayanışma ziyaretleriyle güçlenerek devam ediyor.

Grevdeki işçilere İstanbul'dan sendikalar, işçi örgütleri, siyasi partiler çeşitli demokratik kitle örgütleri sürekli dayanışma ziyaretinde bulunmaya devam ederken Belediye İş Sendikası üyesi işçiler de sık sık kitlesel olarak dayanışma ziyaretine geliyor. DERİTEKS Avrupa Yakası yönetici ve üyeleri "Bakırköy Belediyesi İşçisi Yalnız Değildir Greviniz Sınıfa Umuttur Birlik Mücadele Zafer" yazılı pankart ile dayanışmaya geldi.

Bakırköy Belediyesi işçilerinin grevinin 32'inci gününde Ankara, Samsun, Giresun, Ordu, Çorum ve Tokat'tan çok sayıda sendikalı, Belediye İş Sendikası üyesi işçiler pankartlarını açarak slogan ve alkışlarla grev alanına geldi. Belediye binasının önünde bir süre sloganlarla beklendikten sonra Bakırköy Özgürlük Meydanı'na geçildi.

Meydanda "Bakırköy Emekçisi Yalnız Değildir", "Bakırköy Emekçisi Yalnız Değildir", "En Büyük Güç Örgütlü Güçtür", "Bizi Birlikte Güçlüyüz", "Helalleşme Bakırköy İşçisiyle Başlar" yazılı pankart açan işçiler "Davamız Ekmek Davası", "Zafer Direnen Emekçinin Olacak", "Toplu Sözleşme Hakkımız Söke Söke Alırız" sloganları slogan attı. 6 İlden gelen Belediye İş Sendikası Şube yöneticileri ve üyeleri Bakırköy Belediyesi işçileriyle birlikte farklı yörelerin müzikleriyle halk oyunları oynayıp halay çekti.

Belediye İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Bayram Özkan, sendika üyelerinin farklı illerden greve dayanışmaya gelen üyelerinin kendilerine güç kattığını dile getirdi.

Greve katılan kadın işçilerin mücadeleye güç kattıklarını belirterek teşekkür eden Özkan, anlaşma sağlananıncaya kadar greve devam edeceklerini vurguladı.

Bakırköy Belediyesi işçilerinin 32 gündür burada mücadele verdiğini, istediklerinin sadece iş güvencesi olduğunu ancak seslerini bir türlü belediye başkanına duyuramadıklarını söyledi.

Özkan, "Biz Sayın Belediye Başkanından sadece alın terimizin hakkını istiyoruz. Belediye çalışanları olmazsa yaşam olmaz" dedi.