< Metro Şantiyesinde Ücretleri Ödenmeyen İşçiler Eylem Yaptı

İkitelli-Ataköy Metro inşaatında çalışan ve ücretleri ödenmeyen işçiler metro şantiyesi önünde eylem yaparak haklarının ödenmesini istedi.

İkitelli Ataköy Metro İnşaatında Emay Uluslararası Mühendislik Ve Müşavirlik A.Ş. müşavirliğinde AGA Enerji Nakliyat Mad. İnş.Tic.AŞ.'nin yüklenici firma olduğu şantiyede çalışan inşaat işçilerinin ve mimarların haklarının AGA Enerji firması tarafından gasp edildiğini belirten iki inşaat işçisi şantiye önünde yoğun yağmura rağmen eylem yaparak haklarının ödenmesini istedi.

"Bayburt Group, AGA Enerji Özbek Mimarlık Hak Gaspına Son -Emeğin Gücü Derneği" yazılı pankart açan işçile, İkitelli-Ataköy Metro inşaatında çalıştıklarını ve proje bitiminde AGA Enerji firmasının inşaat işçileri ve mimarların ücretlerini ödemeyerek gasp ettiğini belirtti.

Emeğin Gücü Derneği üyesi olduklarını söyleyen işçilerden Tamer Mutlu derneğin de işçilerin alacakları hakkında AGA Enerji ve taşeron firmalar Özbek Mimarlık ile Bayburt Yapı firmaları ile görüştüğünü aktararak, "Derneğimiz tarafından da hakedişlerimiz talep edildi. Fakat firmalardan herhangi bir olumlu geri dönüş olmadı. Bizler de gasp edilen haklarımız için yağmur da yağsa şantiye önünde eylem yapmak durumunda kaldık" dedi.

Tamer Mutlu, şantiyede 8 aydır çalıştığını arkadaşı Emin Binici'nin ise bir yıldır çalıştığını üç aydır ödemelerde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek "Özbek Mimarlık ödemelere itiraz ediyor. AGA Enerji de buna destek veriyor ve ödemeleri yapmıyor. Bizler de firmalarla görüşmelerden olumlu bir sonuç alamayınca haklarımızı almak için eylemdeyiz" dedi.

Anlaşma için firmaların aradığını fakat haklarının büyük bir kısmından feragat etmelerinin istendiğini söyleyen Mutlu, "Paramızı alalım vda evimize ekmek parası götürelim diye belirli bir miktara kadar feragat etmeyi kabul ettik. Fakat Özbek Mimarlık buna da itiraz etti. Biz de haklarımız için burada şantiye önündeyiz" dedi.

Emin Binici ise şirket yetkililerine seslenerek, "Eşek gibi çalışıyoruz hakkımızı alamıyoruz. Sizin rahatınız yerinde. Sıcak evinizde, ofisinizde çayınızı çorbanızı içiyorsunuz. Ama bizim evimizde çocuklarımız aç, perişan. Biz hakkımızı isteyince gücünüz ancak işçiye yetiyor. Söyleyin yetkilileriniz kimse biz hakkımızı alana kadar eyleme devam edeceğiz bilesiniz" dedi.

Haklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten işçiler "Haklarımız ödenmezse yarın da burdayız. Ertesi gün de İBB nin önünde basın açıklaması yapacağız. İşçi ve emekçilerin desteklerini bekliyoruz" diyerek dayanışma çağrısında bulundu.