< "Mülakat Liyakati Çöküntüye Uğrattı"

Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, görevde yükselme sınavlarında mülakat uygulamamasının kaldırılması talebiyle Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, İzmir ve Van olmak üzere birçok ilde basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES), görevde yükselme sınavlarında mülakat uygulamamasının kaldırılması talebiyle birçok ilde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, İzmir, Van' başta olmak üzere bir çok ilde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önlerinde bir araya gelen BES üyeleri Lütuf Değil, Hakkımız Olanı İstiyoruz", "Mülakat Değil, Liyakat Esas Alınsın", Ek Gösterge Adaletsizliğine Son Verilsin", "Vergide Adalet Sağlansın", Emekten, Halktan, Barıştan Yana Bir Bütçe" yazılı pankartla taleplerin dile getirdi.

 

"İktidar Mülakatı Kadrolaşma Aracı Haline Getirdi"

Büro Emekçileri Sendikası üyeleri yaptıkları ortak açıklamalarda kamu kurumlarında hizmet üreten emekçilerin sorunlarının her geçen gün artmakta olduğunu ve çalıştıkları kurumlarda iş barışı istediklerini ifade etti.

Ücret adaleti, kariyer ve liyakat ilkelerinin hayata geçmesini istediklerini ve gerek kamu kurumlarına girişlerde gerekse de görevde yükselme sınavlarında uygulanan mülakatın kaldırılmasını istediklerini belirtti.

 

"Mülakat Liyakati Çöküntüye Uğrattı"

İktidarın adeta kadrolaşma aracı hale getirdiği mülakat uygulamalarına ilişkin davalar açılmasına rağmen ısrarla bu uygulamaya devam edildiğini vurgulayan emekçiler, "Bu ısrarcılık kamudaki kariyer/liyakat sistemini adeta çöküntüye uğrattı. Görevde yükselme sınavları kamu emekçilerinde umutsuzluk yaratmış, iş barışı bozulmuş, verilen kamu hizmetinin niteliği her geçen gün biraz daha azaltmıştır" dedi.

"İktidar Partisinin Memuru Değil Kamu Emekçileriyiz"

Kamu emekçilerinin iktidardaki partinin memurları olarak değil, ürettikleri kamu hizmetlerinin karşılığında maaş alan kamu emekçileri olduklarını vurgulayan emekçiler, "İnsanca yaşayabilecek bir maaş kadar çalıştığımız kurumlarda adalet ve eşitliğin hüküm sürmesi de en haklı talebimizdir. Emeklilik ek göstergesi olarak da ifade edilen 3600 tartışması kamuda yıllardır kanayan bir yara haline gelmiş, seçim malzemesi olarak bolca kullanılmış ve önümüzdeki seçim sürecinde de bolca kullanılacağı bugünden kendini göstermiştir" dedi.

 

"İstiyoruz, Alacağız"

BES olarak eşitlik, adalet, demokrasi ve barış mücadelesini yükselterek sürdüreceklerini ifade eden kamu emekçileri "İnsanca bir yaşamı direne direne kazanacağız! Eşitlik ve adalet istiyoruz! Alacağız!" diyerek açıklamayı sonlandırdı.