< Görevden Alınan Temsilciler İşten Atıldı

Çerkezköy'de bulunan Hakan Plastik'te Lastik İş Sendikası, işçilerin seçtiği temsilcileri görevden aldı. Sendika tarafından temsilcilikleri gasp edilen işçiler işten atıldı.

Çerkezköy OSB'de bulunan Hakan Plastik fabrikasında işçiler seçimle sendika temsilcilerini belirledi. Fakat Lastik İş Sendikası İstanbul fabrikalarında seçimle belirlenen temsilcileri Lastik İş Genel Merkezi kabul etmeyerek görevden aldı ve başka temsilciler atadı. İşçiler Lastik İş Sendikası'nın işçilerin iradesini yok sayan bu hak gaspına tepki gösterdi.

11 Haziran'da toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine greve çıkan Hakan Plastik işçileri 10 gün süren grevle TİS imzalayarak grevi sonlandırmıştı. Hakan Plastik yönetimi Lastik İş Genel Merkezi tarafından görevden alınan üç işçi temsilcisini işten attı.

İşçiler arkadaşlarının işten atılması ve sendikanın işçilerin iradesini yok sayarak temsilcileri görevden alan sendikaya tepki gösterdi. İşçilerden bir kısmı sendikanın bu tavrı üzerine sendikadan etti.

Haziran ayında greve çıktıklarını ve temsilcilerin ve işçilerin kararlılığıyla grevin kazanımla sonuçlandığını, TİS imzalandığını hatırlatan işçiler, grevin işçilerin kazanımıyla sonuçlanmasının acısını çıkarmaya çalıştıklarını ve faturanın temsilci arkadaşlarına kesildiğini ifade ederek, görevden alma ve işten atma sürecinin patron ve sendika genel merkezi arasındaki bir iş birliği olduğunu belirterek tepkilerini dile getirdi.

İşçiler arkadaşlarının temsilcilikten alınması ve işten atılma katını kabul etmeyeceklerini belirtti.