< İzmir'de "Geçinemiyoruz" Eylemi

İzmir'de DİSK üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaparak yoksulluk ve işsizliğe dikkat çekti. "Geçinemiyoruz" diyen vergi ve gelirde adalet istedi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve sendikaların İzmir Şubeleri ekonomik kriz ve yapılan zamlara dikkat çekmek için "Geçinemiyoruz" sloganıyla Konak Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı.

DİSK'e bağlı sendikalardan işçilerin kitlesel olarak katıldığı eylemde , "Geçinmek İstiyoruz, Vergide Gelir Adalet" ve "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek" yazılı pankartlar açarken yine aynı sloganların yer aldığı dövizleri taşıdı. İşsizlik ve yoksulluğa dikkat çeken işçiler eylemde sık sık "Hükümet istifa" sloganı attı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ülkede ciddi ekonomik krizin olduğunu belirterek, emekçilerin gün gittikçe yoksullaştırıldığını söyledi.

Ülkeyi yönetenler ısrarla yükseliş, şahlanış masalları anlattığını söyleyen Sarı "Her sabah yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz. Dün aldığımızı bugün alamıyoruz. Her sabah paramızın döviz ve zamlar karşısında adeta pula döndüğünü görüyoruz. Her gün paramızın pula dönmesiyle emeğimiz pula dönüyor" dedi.

İşçiler taleplerini dile getiren sloganlarla eylemi sonlandırdı.