Ankara'da Haber Sen üyesi PTT emekçileri, 3600 ek gösterge hakkı için PTT Başmüdürlüğü önünde eylem yaptı.

Haber-Sen Ankara 2 Nolu Şube, kamu emekçileri arasında ayrım yapılmaksızın, 3600 ek göstergenin uygulanması için eylem yaptı.

Ankara PTT Başmüdürlüğü önünde bir araya gelen PTT emekçileri, "Sayın Cumhurbaşkanı 3600 Ek Gösterge Tüm PTT Çalışanlanının Da Hakkıdır" yazılı pankart açtı.

24 Haziran seçimleri öncesinde cumhurbaşkanının emekçilere müjde diye duyurduğu 3600 ek göstergenin polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine verileceğinin vad ettiği hatırlatılarak, PTT emekçilerinin de hakkı olduğu ifade edildi. "Türk lirası yabancı para birimleri karşısında sürekli değer kaybetmekte, yüksek enflasyon ile birlikte ücretlerdeki erime emekçilerin alım gücünü düşürmektedir. Emekliğe hak kazanan kamu emekçileri ücretleri yarı yarıya düştüğünden emekliye ayrılamamaktadır" denilen açıklamada PTT emekçilerinin pandemi koşullarında büyük özveri ile çalıştıkları vurgulandı.

PTT posta dağıtım emekçilerinin bu süreçte halka hizmet götürdğü, kar, kış, yağmur, boran, çamur demeden, sağlığını hiçe sayarak, başta 65 yaş üzeri vatandaşların maaşları ile sosyal yardımlarını kapılarında teslim ederek büyük özveri ile dağıtımını sağladıklarına dikkat çekilen açıklamada "Pandemi nedeniyle tüm kargo şirketlerinin dağıtım yapamadığı süreçte, PTT emekçileri, zor koşularda zaman mefhumu gözetmeksizin halkımıza hizmet sunmaya devam etmiştir" denildi.

PTT gişe hizmetlerinin hiçbir gün kapanmadan halka hizmet vermeyi sürdürdüğü de hatırlatılan yaplan açıklamada, "Bankacılık hizmetleri, fatura ödemeleri, sosyal yardım ödemeleri, kargo posta ve mektup kabullerini yapmıştır. Bütün PTT emekçileri posta hizmetleri ve halkın haber alması için gerekli bütün çabayı ve özverili çalışmasını sürdürmüştür. PTT emekçileri bu özverili çalışmaya rağmen 3600 ek gösterge verilecek kamu emekçileri içerisinde sayılmamıştır" denilerek ücretkerdeki eşitsizliğe işaret edildi.

Cumhurbaşkanlığına ve TBMM'ne seslenen Haber Sen üyeleri "Biz PTT emekçileri çalıştığımız süreçte gösterdiğimiz özverinin karşılığında emekli olunca da insanca yaşayabileceğimiz bir ücret talep ediyoruz. Savaşta, salgında, felaketlerde çalışma zorunluluğu yasa ile belirlenmiş PTT emekçisi olarak anamızın ak sütü kadar helal olan 3600 ek gösterge hakkımızı istiyoruz. Başta PTT emekçileri olmak üzere ayrım yapmaksızın bütün kamu emekçilerine 3600 ek gösterge hakkı verilmelidir" dedi.

Haber-Sen olarak 3600 ek gösterge hakkını alıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan PTT emekçileri, PTT taşeron çalışmaya son verilerek bütün taşeron emekçilerin de kadroya alınması gerektiğini belirtti.