İzmir'de İşçi Mitingine Çağrı

İzmir'de emek örgütleri ve siyasi partiler, "İnsanca Ve Onurlu Bir Yaşam" şiarıyla 12 Aralık'ta yapılacak işçi mitimginde buluşmaya çağırdı.

İzmir'de emek örgütleri ve siyasi partiler, "İnsanca Ve Onurlu Bir Yaşam" şiarıyla 12 Aralık'ta Bornova Meydanı'nda gerçekleştirilecek işçi emekçi mitinginde buluşma çağrısı yaptı. İzmir Karşıyaka'da İş Bankası önünde bir araya gelen kurumlar "İnsanca Ve Onurlu Bir Yaşam İçin İşçiler Emekçiler Buluşuyor" yazılı pankart açtı.

"Sermayeye Değil Emeğe Bütçe" ve "Herkese İş Ve Gelir Güvencesi Sağlansın" yazılı dövizler taşınan eylemde kurumlar adına yapılan açıklamada konuşan İpek Karanfil, açlık ve yoksulluğun zirve yaptığı, sosyal çelişkilerin derinleştiği bir süreçte olduklarını ve bedelini ise işçi ve emekçilerin ödediğini belirterek "Gerici faşist iktidarın yalan makinesi TÜİK'in Eylül ayına ait iş gücü istatistiklerine göre bile 'atıl iş gücü' denilerek hesaptan düşülen gerçek işsiz sayısı 7 milyon 870 bine ulaştı. Keza enflasyon hız kesmeden tırmanıyor" dedi.

Yoksulluk sınırının on bin lirayı aştığını vurgulayan Karanfil, resmi rakamlara göre milyonlarca işçinin 2 bin 825 TL ile geçinmek zorunda bırakıldığına değinerek, bu yılki asgari ücret görüşmeleri ise Aralık ayında gerçekleşeceğini belirten Karanfil, enflasyonun durumu ortadayken, temel tüketim maddeleri her gün zamlanırken, ücretlere yapılacak zammın işçilerin emekçilerin cebine girmeden pula döneceğini söyledi.

Vergilerle, düşük ücretlerle krizin faturasını işçi, emekçilere kesenlerin, KHK saldırısıyla kamu emekçilerini işsizlikle terbiye etmeye çalışanların, mücadele eden emekçileri sürgünlerle yıldırmaya çalışanların, ve eğitim ve barınma temel bir hak iken öğrenci gençliği sorunlarıyla baş başa bırakanların 2022 yılı için geçerli olacak asgari ücreti belirleyeceklerini aktaran Karanfil, "İlerici-devrimci, emek örgütleri olarak bu düzen böyle gitmez dedik. Milyonlarca işçinin yaşamını ilgilendiren asgari ücreti ne iktidarın ne de işçiden kopmuş sendika ağalarının kararına bırakmamak için, emekçilerin insanca ve onurlu bir yaşam talebini mücadele ile gerçek kılmak için yan yana geldik. Bu mücadeleyi büyütmek adına yaklaşık bir aydır İzmir'de bulunan ilerici-devrimci güçlere, sendikalara, emekten yana tüm kurumlarla görüştük, toplantılar örgütledik ve çağrılar yaptık" dedi. 12 Aralık'ta işçi ve emekçilerin Bornova Meydanı'nda yapılacak mitingde taleplerini hsykıracağını söyleyen Karanfil, işçi ve emekçilere şöyle seslendi.

▪ "Gelin, asgari ücret görüşmeleri başlarken bu oyunu bozalım.

▪ Gelin, sermayenin ve onun gerici iktidarının saldırılarına karşı gücümüzü birleştirelim.

▪ Gelin, emeğin ayaklar altına alındığı, bir avuç asalağın şatafat içinde yaşarken bizlerin sefalete sürüklendiği bu dönemde emeğin gücünü dosta düşmana gösterelim.

▪ Gelin, taleplerimizle alanlarda olalım, emeğimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım."

"Asgari Değil İnsanca Yaşam İstiyoruz", "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz", "Direne Kazanacağız" sloganları atan emekçiler 12 Aralık'ta Bornova Meydan'ında gerçekleşecek işçi, emekçi buluşmasına çağrı yaparak eylemi sonlandırdı.

Çağrı yapan kurumlar: Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik İşçi Kurultayı, Dev Tekstil, Emek ve Onur, Ege İşçi Birliği, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Kaldıraç, Köz, Partizan, Sosyalist Kadın Hareketi, Toplumsal Özgürlük Partisi.