Getir Sömürüye İsyan Eden İşçiyi İşten Çıkardı

Bir sokak röportajında günde 14 saat çalıştığını, ve sosyal hayatının olmadığını anlatarak sömürüye isyan eden Getir işçisi motor kurye işten çıkarıldı.

Yaklaşık bir buçuk ay önce bir sokak röportajında günde 14 saat çalıştığını belirterek sömürüye dikkat çeken Getir işçisi motor kurye işten çıkarıldı. İşten çıkarılmasına ilişkin ise hiçbir gerekçe sunulmadığını belirtti.

Bir sokak röportajında soru üzerine "Ekonomi berbat. Ben günde 14 saat çalışıyorum çünkü para yok. Bazen diyorum ki; boş ver parayı, biraz da sosyal hayat önemli ama bu sefer para olmuyor. Annemin babamın yüzünü göremiyorum. Eve gidiyorum yatıyorum uyuyorum, uyanıyorum işe gidiyorum. Şurada bir araba çarpsın öleyim, Allah belamı versin 'Niye öldüm, dur yaşayacaktım' demem. Bir tane kız arkadaşım vardı, o da bitti gitti. Tatile en son 2017’de gidebildim" diyerek sömürüye isyan eden Getir işçisi motor kurye işten çıkarıldı.

Getir işçisi, röportajında ekonomiyi eleştirdiği zaman kendisine "vatan hainisin" denildiğini de aktarmıştı.

Önce WhatsApp grubundan çıkarıldığını, interneti olmadığı için bunu da kendisini arayan arkadaşlarından öğrendiğini belirten Getir işçisi motor kurye, ardından da işten çıkarıldığını ve hiçbir gerekçe gösterilmediğini belirtti.