İşçilerin Hakkını Gasbeden Tanzim Market Konkordato İlan Etti

İşçilerin ücretlerini gasp eden Tanzim Market zinciri, bir yılını doldurmadan konkordato ilan etti. Mağaza Market Sen basın açıklaması yaparak işçilerin haklarının ödenmesi için hukuki işlem başlattıklarını belirtti.

Dost Mağazacılık A.Ş. bünyesinde 2020 yılında mağazalarını açmaya başlayan Tanzim Market zinciri işçilerin en az 2 aylık maaşlarını ödemedi. İşçilerin fazla mesai, yol, yemek ücretlerini de gasp eden market zincirinin üç ay boyunca işçilere "Maaşlarınızı ödeyeceğiz" diyerek oyaladığı belirtildi.

Tanzim Market zincirinin işçilerin haklarını gasp ederek konkordato ilan etmesine ilişkin açıklama yapan Mağaza Market-Sen açıklamada Tanzim Market'in İstanbul'daki 37 şubesini hızla boşaltarak kapattığın, İstanbul Kağıthane'de bulunan şirket merkezini ise Yalova'ya taşıyarak taşınmaz mal varlıklarını ise devrettiğini ve ardından konkordato ilan ettiğini belirtti.

İşçilerin alacaklarının ödenmesi için tüm süreci takip ettiklerini ifade eden Mağaza Market Sen açıklamada "1 Aralık'ta Yalova'da gerçekleşecek Tanzim Market'in konkordato davasını da takip edeceğiz. Konkordato ilan eden şirketlerin işçileri için İŞKUR'dan alınacak ödeneğin bir an önce işçilere ulaştırılması için gerekli adımları atacağız" dedi.

Açıklamada "Dün Kayı İnşaat, bugün Tanzim Market. Sektörler değişse de ekonomik krizde işçilerin karşı karşıya kaldığı tehdit aynıdır. Batık şirketlerin ardından işçi alacaklarını korumak devletin ve ilgili bakanlıkların birinci görevidir" denildi.