CarrefourSa'da İşçiler Eylem Yaparak İşten Atmaları İptal Ettirdi

CarrefourSA'da sendikalaşma çalışması yürüten 4 işçinin işten çıkarılması üzerine Esenyurt Depo'da işçiler eylem yaptı. İşçilerin kararlılıkla işbaşı yapmaması üzerine taşeron şirket iş çıkışlarını iptal etmek zorunda kaldı.

CarrefourSA'nın deposunda DGD-SEN için sendikal faaliyet yürüten 4 işçiyi taşeron şirket dün akşam işten çıkardı. Bu sabah Esenyurt depo önünde toplanan işçiler, işbaşı yapmayarak eyleme geçti. İşçilerin kararlılığı sonunda taşeron şirlet iş çıkışlarını iptal ettirmek zorunda kaldı.

İşten atılan Murat Polat'ın 32 gündür işe dönme mücadelesini sürdürdüğü CarrefourSa Esenyurt Depo'da, DGD-SEN adına sendikal faaliyet yürüten 4 işçi, "işçileri kışkırttığı" bahanesiyle işten çıkarıldı.

Tez Koop İş Sendikası üyesi Murat Polat, işten atılmış sendikanın işten atmalara sessiz kalması üzerine "CarrefourSa ve Sarı Sendikacılığa Karşı Direnişteyim" diyerek Esenyurt Depo önünde işe dönme mücadelesi başlatmıştı.

DGD-SEN, Murat Polat'a destek vererek mücadeleyi birlikte yürütmeye başlamıştı.

Esenyurt Depo içerisindeki sendikalaşma faaliyeti de yürüten DGD-SEN işçilere sürekli direnişe sahip çıkma ve birlik olma çağrısı yapıyor.

Sendikal faaliyetin "işçileri kışkırtmak" bahanesiyle iş çıkışıyla sonuçlanmasına karşı bu sabah yüzlerce işçi, iş başı yapmayarak tepki gösterdi.

Tazminat ödemesini kabul etmeyen işçiler ve DGD-SEN yöneticileri, bu sabah CarrefourSa Esenyurt Depo önünde toplandı. Depoda çalışan yüzlerce işçi dayanışma göstermek için iş başı yapmayı reddetti.

 

"Tek Korkuları İşçilerin Birbirine Sahip Çıkmasıdır"

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar depo önünde işçilere seslenerek, "Sırf işçiler örgütlenmesin diye sizi farklı iş kollarında gösteriyorlar. Paraları, devletleri, yasaları, hakimleri her şeyleri var bunların. Fakat buradaki birlik her şeylerini yerle bir ediyor. Tek korkuları, burada yan yana gelmeniz, işçilerin birbirine sahip çıkmasıdır. Bütün kaygıları bu. Bu korkunun üzerine gitmek dışında başka seçeneğimiz yok" dedi. Acar, "Aksi durumda bugün dört işçi atılır, yarın başka işçiler atılır, bu böyle devam eder" dedi.

 

"Sömürüyü İşten Atmaları Örgütlü Ve Birlik Olursak Engelleriz"

DGD-SEN Yöneticilerinden Murat Bostancı da işçilere taşeron çalışma ve sendikal faaliyetin işçiler üzerindeki baskı ver sömürüyü sürdürebilmek için engellendiğini belirterek Murat Polat'a destek vermeye devam etmelerini sendikalı ve örgütlü davranmaları gerektiğini ifade etti. Sendikalı olmanın işçilerin anayasal hakları olduğunu ve ancak örgütlü ve birlik olmalarını halinde işten atmaları, baskı ve sömürüyü önleyebileceklerini belirtti.

 

"İşçiler Ya Hep Birlikte Kaybedecek Ya Kazanacak"

İşten atılan ve 32 gündür mücadele veren Murat Polat da işçilere seslenerek, "Atılan işçilere hep birlikte sahip çıkmaları gerektiğini belirterek "Bugün CarrefourSa Esenyurt Depo'da işçiler ya hep birlikte kaybedecek ya hep birlikte kazanacak" dedi.

Üç saat süren eylemin ardından taşeron şirketin yetkilileri, geri adım atmak zorunda kaldı. Depoya gelen şirket yetkilileri işten çıkarmaların iptal edildiğini açıkladı.

İşçiler müzik eşliğinde halaylar çekerek eylemlerini sonlandırdı.