< Bakırköy Belediyesi İşçileri Grevin 11. Gününde

Bakırköy Belediyesi’nde yönetimin “sıfır zam” dayatmasına karşı greve çıkan Belediye İş Sendikası üyesi işçiler grevin 11'inci kararlılıkla sürüyor. Bugün Özgürlük Meydan'ında yapılan açıklamaya İzmir Belediye İş Sendikası üyesi işçiler de gelerek dayanışmada bulundu.

Bakırköy Belediyesi'nde belediye yönetiminin toplu iş sözleşmesinde sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkan Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyesi işçiler 11'inci gününde Bakırköy Özgürlük Meydan'ında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya Belediye İş Sendikası İzmir üyeleri de kitlesel olarak açıklamaya katılarak dayanışmada bulundu.

İşçiler açıklama sırasında yürüyüş yapmak isteyince polis engel olmaya çalışınca işçiler "Baskılar Bizi Yıldıramaz", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları atarak Özgürlük Meydan'ına yürüdü ve burada basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan yaptı.

 

"Sınıf Dayanışması Bize Güç Katıyor"

"Bugün grevimizin 11. günü. Grevimizin ilk gününden itibaren, emek dostları, sınıf dayanışmasının en güzel örneklerini sergileyerek bizi yalnız bırakmıyorlar. Davullarımız susmuyor. Halaylarımız durmuyor. Coşkumuz kararlılığımız her geçen gün artıyor. Bir arada olmak. Birlikte haklı bir mücadeleyi sürdürmek, bize güç veriyor. Her geçen gün gücümüze güç katıyoruz. Bu zorlu günlerde emek dostlarının yanımızda olduğunu görmek, onlarla ortak sloganlarımızı haykırmak bize güç katıyor" diyerek dayanışmada bulunanlara teşekkür ederek, kararlılıklarını dile getirdi.

İzmir'den gelen Belediye İş Sendikası üyeleri de "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber, Ya Hiç Birimiz", "Yaşasın Sınıf Dayanışması" sloganları attı.

 

"Sıfır Zam Dayatması Bizi Greve Zorladı"

Bakırköy Belediyesinde greve gitmeden anlaşmak için her türlü çabayı gösterdiklerini fakat Bakırköy Belediye Başkan Kerimoğlu'nun anlaşma elini her seferinde ittiğini belirterek "Kerimoğlu’nun emeği ve emekçiyi anlamayan, kibirli bakışı, 'Sıfır Zam' dayatması bizi greve zorladı. "Bugün burada grev meydanlarındaysak bu grev sayın Kerimoğlu’nun uzlaşmaz tavrının eseridir" dedi.

 

"Kerimoğlu Baskı Ve Tehditlerle Grev Dağıtılır Sandı"

Kerimoğlu'nun , 300 Bakırköy emekçisinin greve çıkmasını, tehditle, baskıyla sindirilir grev dağıtılır sandığını, ama yanıldığını ifade eden Doğan, emekçilerin sınıf dayanışmasıyla, birleşerek büyüdüğünü belirtti. Sıfır zam dayatmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Doğan “Bu grev Belediye Başkanının uzlaşmaz tutumunun sıfır zam dayatmasının eseridir" dedi.

 

"Kerimoğlu Şaşırma Sabrımızı Taşırma"

Bu sırada Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun işçilerin yanına gelmek istediğini öğrenen Belediye İş Sendikası yöneticileri, "Başkan Kerimoğlu, 'İşçileri selamlamak istiyorum' diyerek provokasyon yaratmak amacıyla buraya gelmek istediğini belirtmiş, kesinlikle gelmesini istemiyoruz. Emniyet güçlerinin de kendisini bu alana almamasını söylüyoruz. Aksi halde olacaklardan sorumlu değiliz. Başkanın görevi işçilerin hakkını teslim etmek ve TİS imzalamaktır. Başkan öncelikle bu görevini yerine getirsin" dedi. İşçiler de Kerimoğlu'nu "Kerimoğlu Şaşırma Sabrımızı Taşırma" sloganıyla protesto etti.

Her gün gelen zamlarla enflasyonun yüzde 40’ı aştı, 50’lere ulaştığını, bu gerçekler ortadayken ağzından emek, emekçi hak, hukuk adalet demokrasi lafı eksik olmayan sayın Kerimoğlu'nun sıfır zam dayatması da bulunduğunu söyledi.

 

"Hatadan Erdemdir Erdemli Bir Tavır Bekliyoruz"

Bakırköy halkına hizmet vermek istediklerini ve anlaşmaya hazır olduklarını ifade eden Doğan, Başkan Kerimoğlu'na seslenerek "Arkadaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırmak için bir adım atın. Siz bir adım attığınızda, gece gündüz demeden günün her saati biz iki adım atmaya hazırız. Biz eylem için değil, Bakırköy halkına hizmet için sokağa çıkmak istiyoruz. Hatadan dönmek erdemdir. Bu erdemli tavrı sizden bekliyoruz" dedi.

İşçiler basın açıklamasının ardından sloganlar ve müzik eşliğinde halaylar çekti. İzmir'den gelen işçilerin alanda toplanmasına polisin engel olmaya çalışmasını protesto eden işçiler bir süre oturma eylemi yaparak protesto etti.

 

“Kısa Çöp Uzun Çöpten Hakkını Alacak”

İzmir’den gelen işçilerden biri işçi sınıfının dili, dini, ırkı olmadığını belirtti ve mücadelenin geliştirici özelliğine değinerek “Bilinçli 30 kişilik işçi kadrosuyla, gelişime açık 300 kişilik taban kadrosuyla yıkılmayacak düzen yoktur. Kısa çöp uzun çöpten hakkını elbet alacak” dedi.

 

“Dayanışmaya Geldik, İşgale Değil”

Belediye İş İzmir 3 No’lu Şube üyesi Hakan Gökhan ise konuşmasında işçilerin greve çıkmak zorunda bırakılması ve polisin saldırılarına ilişkin “Bizi İzmir’den dayanışmaya geldik, burayı işgale gelmedik. Polisin işçiye dönük tutumunu anlayabilmiş değiliz” dedi. Gökhan, “sıfır zam” dayatması için “Belediye Başkanı’nın kendi partisi enflasyonun %40 olduğunu söylüyor. Enflasyon %40’ken işçiye ‘sıfır zam’ teklifini anlamak zor” diyerek tepki gösterdi.

İşçilerin kararlılığı karşısında polis geri adım attı. İşçiler sloganlar eşliğinde araçlarına binerek alandan ayrıldı.