Yılmazlar Ayakkabı İşçileri Haklarını İstiyor

Ücretsiz izinden döndüklerinde fabrikanın boşaltıldığını gören Yılmazlar Terlik ve Ayakkabı Fabrikası işçileri gasp edilen ücretleri için eylem yaptı.

Urfa Valiliği, Urfa Büyükşehir Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın ortak desteğiyle Organize Sanayi Bölgesi’nde iki yıl önce kurulan Yılmazlar Ayakkabı ve Terlik Fabrikası patronları, 9 Ekim’de üretimi durdurarak yaklaşık 200 işçiyi işten attı.

İşlerin azaldığı gerekçesiyle fabrikadaki işçileri kademeli olarak ücretsiz izine gönderen patronlar daha sonra malzeme eksikliği gerekçesiyle işçileri bir aylık ücretsiz izine göndermişti. İzinden döndüklerinde boş fabrikayla karşılaşan işçiler işten atıldıklarını öğrendi.

İşçiler, hakları için 30 Ekim günü Kent merkezinde bulunan Rabia Meydanı’nda eylem yaparak gasp edilen ücretlerini istedi.

Eylemde basın metnini işçiler adına Ali Karagöz okudu. Yaşadıkları süreci haklarının gasp edildiğini anlatan Karagöz Urfa Valisi ile görüşüldüğünü, işçilere gıda ve nakdi yardım yapılacağı sözü verildiğini ifade etti.

İşçilerin ücretlerini vermeden kayıplara karışan Yılmazlar Ayakkabı ve Terlik Fabrikası patronlarının OSB'de bulunan fabrikadaki makineleri Tel Abyad’a taşıdığı iddia ediliyor.