"Sıfır Zammı Kabul Edeceğimizi Sananlar Hayal Dünyasında Yaşıyorlar"

Bakırköy Belediyesi'nde TİS görüşmelerinde 'sıfır zam" dayatmasına karşı greve çıkan Belediye İş Sendikası üyesi işçiler 4. gününde.

Bakırköy Belediyesi Başkanlık binası önünde grev çadırını açan Belediye İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 2 Nolu Şubesi üyesi işçiler toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde belediye yönetiminin ücretlerde "sıfır zam" dayatması sonucunda 25 Ekim Pazartesi günü greve çıktı.

Belediye binası önünde grev çadırını açan Belediye İş Sendikası üyesi işçileri grevin dördüncü gününde.

İşçiler sloganlar ve halaylarla sıfır zam dayatmasını kabhl etmeyeceklerini ve insanca yaşayacak bir ücret için mücadele edeceklerini belirtiyor.Grevdeki işçilere dayanışma ziyaretleri sürerken Belediye İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 2 Nolu Şube üyesi Avcılar Belediyesi işçileri de kitlesel olarak dayanışma ziyaretinde bulundu. "Avcılar Emekçileri Bakırköy İşçileri İle Elele Asla Yalnız Değilsiniz Greviniz Grevimizdir" yazılı pankart açarak sloganlarla Bakırköy Belediyesi işçilerinin mücadelesine destek verdi. Belediye İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 2 Nolu Şubesi Yönetim Kurulu da greve ilişkin yazılı açıklama yaparak "sıfır zam" dayatmasını kabul etmeyeceklerini vurguladı.

 

"Belediye İşçileri Köle Değildir"

Açıklamada, "Bakırköy Belediyesinde çalışan üyelerimizin grevde olmasının tek sebebi; hayat pahalılığının, geçimin, eve ekmek götürmenin gittikçe zorlaştığı ülkemizde işverenin sıfır zam dayatmasıdır. Hiç kimse bizden, üyelerimizi açlığa, yoksulluğa mahkum etmemizi; insanca yaşayabilecek bir ücret olmadığı sürece bu sözleşmeye imza atmamızı beklemesin. Belediye işçileri köle değildir" denildi.

 

"Sıfır Zam Dayatanlar Türkiye Gerçeklerinden Bihaber"

Sıfır zam dayatmasının kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, "Sıfır zam dayatan bir sözleşmeyi kabul edeceğimizi düşünenler hayal dünyasında yaşıyorlar ve Türkiye gerçeklerinden bihaberler. Bir başka sendikanın haksız yetki itirazı nedeniyle gecikmeli olarak başlayan ve bizim bütün iyi niyetli çabalarımıza rağmen masada sonuçlanmayan bu grevin faturası, Bakırköy emekçilerine ve onların ailelerine çıkarılamaz" denildi.

 

"Taleplerimiz Kabul Edilene Kadar Grevimizi Sürdüreceğiz"

Biz Bakırköy Belediyesinde yasal grev hakkını kullandıklarını vurgulayan Belediye İş Sendikası. Biz kimseden han hamam saray istemiyoruz. Hakkımız olmayan bir şeyi talep etmiyoruz. İnsan onuruna yaraşır ve çocuklarımızı namerde muhtaç ettirmeyecek ücret talebindeyiz. Bu taleplerimiz karşılık bulduğunda her an oturup konuşmaya ve toplu sözleşmeyi bitirmeye hazırız. Taleplerimiz yerine getirilene kadar demokratik ve yasal hakkımız olan grevimizi sonuna kadar sürdüreceğiz, bunun bedeli varsa da ödemeye hazırız" ifadelerini kullandı.