Sarıyer Belediyesi'nde TİS İmzalandı

Sarıyer Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sarıyer Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 1 No'lu Şube arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşmeyle en düşük ücret 5 bin TL'ye çıktı.

Sarıyer Belediyesinin iştiraki olan Sarbel A.Ş. işyerinde çalışan yaklaşık 2000 işçiyi kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Genel İş İstanbul Avrupa Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan ile belediye işçileri, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun katılımıyla İmzalandı.

 

"Geleceğe Yönelik Güvence Sağlandı"

Törende konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Ülkemizde 3.049 TL. olan açlık sınırının dahi altında kalan asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaşımızın olması üzüntü kaynağımızdır. Sendika yönetimiyle bu farkındalık üzerinden yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde belediyemizde en düşük net maaş miktarı 2.825 TL'den, 5.000 TL'ye çıkarıldı. Başka bir deyişle, Sarıyer Belediyesi'nde asgari ücret 5.000 TL olmuştur. İkramiyeleriyle bu rakam 5.400 TL olacaktır. Ayrıca, 45 saat olan haftalık çalışma süresi 40 saate düşürülmüş, mesai ücretleri, yıllık izin sürelerindeki artışların yanında, çalışanların birçok hakları düzenlenmiş ve geleceğe yönelik bir güvence sağlanmıştır" açıklamasında bulundu.

 

"Bizim İçin Çok Büyük Bir Kazanım"

Genel İş İstanbul Avrupa Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan ise "Bu toplu sözleşme bizim için çok değerli. Alım gücünün ne kadar düştüğü malum. Böyle bir dönemde imzaladığımız bu sözleşme bizim için çok değerli ve çok büyük bir kazanım" dedi.

 

"Hep Birlikte Zoru Başardık"

Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da "Bu bayram havasını bize yaşatan, emek dostu belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ülkenin içinde bulunduğu şartlarda bu tabloya ulaşmak zordu ama hep birlikte zoru başardık. Bizim mücadelemiz emek ve demokrasi mücadelesi" diye konuştu.

 

"Yolumuz Açık Olsun"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşmasında "Bugün DİSK'li olmak çok büyük bir onur aynı zamanda çok büyük bir sorumluluk. Pandemi döneminde yaşanılan zorlukları, uygulanan yanlış politikaları göze aldığımıza zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dünyanın bütün yükünü göğüsleyen işçiler, açlığa, yoksulluğa mahkum ediliyor. Düzenin çarkları bizim emeğimizle dönüyor. Bu düzeni değiştirmek bizim boynumuzun borcu. Bugün sadece Sarıyer Belediyesi işçilerinin söz sahibi olduğu bir sözleşme imzalanmadı. Bu nedenle büyük bir önem taşıyor. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yolumuz açık olsun" dedi.

TİS'in imzalanması, belediye binası önünde folklar gösterisi ve halayla çekilerek kutlandı.