Egger Dekor'da Grev Kararı Asıldı

Gebze'de bulunan Egger Dekor fabrikasında TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine Lastik İş Sendikası dün grev kararını astı.

Gebze Plastikçiler OSB'de kurulu bulunan ve eski adı Roma Plastik olan Egger Dekor fabrikasında DİSK'e bağlı Lastik İş Sendikası grev kararı astı.

Fabrika önünde yapılan dün yapılan basın açıklamasına Lastik İş Gebze Şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin yanı sıra Birleşik Metal İş Gebze 2 Nolu Şube, Eğitim İş ve Öz Gıda İş sendikalarının temsilcileri de katıldı.

Lastik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ünal, "Tam 6,5 yıl sonra haklılığımız anlaşıldı" dedi. 2015 yılının Ocak ayında tespit yazısının olumlu geldiğini söyleyen Ünal, "İşveren bu yazıya itiraz etti. Yine işveren 26 Temmuz 2021 tarihinde sendikamız tarafından yapılan, daha sonra arabulucu tarafından tekrarlanan hiçbir görüşme çağrısına olumlu yanıt vermedi"diyerek süreci aktardı.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine katılmayan Egger Dekor patronunun işçilere ve taleplerine saygı duymadığını söyleyen Ünal, "Egger Dekor işvereni boş vaatler, baskılar, yasa dışı davranışlar ve işten çıkarmalar yoluyla sonuca ulaşacağını sanıyor. Oylama yolu ile zaman kazanarak ve sendikal hakları kullandırmayarak işçileri yıldırabileceğini düşünüyor. Egger işçileri sendikamız Lastik-İş örgütlülüğü altında tek bir yürek ve tek bir yumruk halinde işverenin beklentilerini boşa çıkaracaktır" dedi. Ünal, sendika üyesi olmayan işçilere üye olmaları çağrısında bulundu.