Bakırköy’de ‘Sıfır Zam’ Dayatmasına Karşı Grev

Bakırköy Belediyesi’nde Belediye İş Sendikası'nda örgütlü kadrolu işçiler, TİS görüşmelerinde belediye yönetiminin ‘sıfır zam’ dayatmasına karşı greve çıktı.

Bakırköy Belediyesi’nde Türk İş Konfederasyonuna bağlı Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyesi işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine greve çıktı.

TİS görüşmelerinde ücret artışı konusanda Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun işçilere ‘sıfır zam’ dayatması nedeniyle anlaşmaya varılamadı. Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyesi işçiler bu sabah itibariyle greve çıktı.

Her Şeye Zam Var İşçilere Zam Yok” yazılı pankar açarak Bakırköy Belediyesi Başkanlık Binası önünde toplanan işçiler TİS haklarını talep eden ve sıfır zam dayatmasını protesto eden sloganlar attı.

Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Bayram Özkan yaptığı açıklamada “Kentin temizliğini yapan ulaşımını sağlayan her türlü, pislikle mücadele eden insanların iğrenerek baktığı lağımları temizleyen belediye emekçileridir. Ama her toplu sözleşme dönemi kentlerde daha iyi bir yaşam için mücadele eden arkadaşlarımızın haklı demokratik ve ekonomik talepleri görmezden geliniyor” dedi.

Bir çok yerde olduğu gibi Bakırköy Belediyesi’nde de aynı durumu yaşadıklarını vurgulayan Özkan, “Yaklaşık 6 aydır süren toplu sözleşme müzakere döneminde her türlü girişimi yapmamıza rağmen sonuç alınamadı. Bakırköy Belediyesi bizim evimiz işyerimiz, sendikamız 36 yıldır bu belediyede örgütlü. Son 4 toplu sözleşmeyi mevcut belediye ile imzaladık, toplu sözleşme sürecinin bir an önce bitmesi için biz emekçiler elimizden geleni yaptık” dedi.

Sendikanın iyi niyetli tutumuna rağmen belediye yönetiminin yüzde sıfır zam dayatması nedeniyle TİS imzalanamadığını ifade eden Özkan, “Bu teklifle belediye ben sizinle anlaşmak istemiyorum hatta elinizdeki ekmeğin yarsını istiyorum demektedir. Yani anlaşma yok ister greve çıkın isterseniz de ben ne veriyorsam onu kabul edin diyorlar. Biz sıfır zam dayatmasını kabul etmedik” diyerek greve çıktıklarını belirtti.