< İzmir Metrosunda Greve Saatler Kala Anlaşma Sağlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzmir Metro A.Ş'de Demiryol İş Sendikası üyesi işçilerin grev çıkmasına saatler kala anlaşma sağlandı. sağlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro A.Ş. ile Türk İş'e bağlı Demiryol İş Sendikası İzmir Şubesi arasında aylardır devam eden ve 627 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkma kararı alınmıştı.

İşçilerin greve başlamasına saatler kala Metro A.Ş. ile Demiryol İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı.

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesinde; net ücretlere ilk 6 ay için 32 TL brüt artış, ikinci 6 ay için 15 TL brüt artış. 3 ve 4'üncü aylar içinde ise enflasyon artı yüzde 1'lik artış sağlandı.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından Demiryol İş İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral işçilere sözleşme şartlarını açıkladı. İşçilerin net ücretlerde belediyenin diğer şirketleriyle eşit hale geldiğini ve denkleştirmenin 2 yılın sonunda tamamlanacağını belirterek "İş riski tazminatınız hiç yoktu. Birinci altı ayda 150, ikinci altı ayda 200, üçüncü altı ayda 250, dördüncü altı ayda ise 300 olacak. Sorumluluk tazminatlarında da artış oldu. İşe devam teşvik primi yoktu. Her ay birer yevmiye alacaksınız. Kendisi okuyan işçiler 500 lira öğrenim yardımı alacak" dedi.

İzinler konusunda da artış sağlandığını ve işçilerin bin 500 lira net banka promosyonu alacağını aktaran Giray, "İlk yıl için 6 lira kıdem zammı, ikinci yıl için 7 lira kıdem zammı aldık. Sürücü arkadaşlarımız belediyenin diğer şirketlerindeki işçilerle eşit duruma geldi. İkramiyeler ise 6'ya bölündü. Gece çalışma ücretleri yüzde 100 arttı. Denkleştirmenin kademeli olarak kalkmasından kaynaklı fazla mesai ücretlerini alacaksınız. Ulusal bayramlarda çalışma bir yevmiyeden 3 yevmiyeye çıktı. Bundan sonraki süreçte sözleşmelere daha güçlü gireceksiniz" dedi.

Giray bu anlaşmayla metro ve tramvaylarda çalışan işçilerin 4 bin 729 lira ile 7 bin 637 lira arasında değişen ücretler alacaklarını belirtti.