< Bel Karper Patronu Masaya Oturmayı Kabul Etti

Grevin 156. gününde Bel Karper patronu sendika ile masaya oturacaklarını duyurdu. İşçiler imza atılana kadar greve devam edeceklerini açıkladı.

Tekirdağ Çorlu'da bulunan Bel Karper'de Tekgıda İş Sendikası yetki belgesi almasına rağmen patron toplu sözleşme masasına oturmayı reddetmiş, işçiler mücadele başlatmıştı.

Grevin 156. gününde Çalışma Bakanlığı yetkililerinin daveti üzerine bir araya gelen Tek Gıda İş Sendikası yönetimi ve Bel Karper yönetimi iki gün sonra sendikanın düzenlediği sözleşme taslağı üzerinden görüşmelere başlayacaklarını belirtti.

2014 yılından beri örgütlenme çalışmalarının olduğu Bel Karper gıda fabrikasında uzun süre devam eden yargı sürecinden sonra 2020 Aralık ayında Tek Gıda-İş Sendikası fabrikada toplu iş sözleşmesi yetkisi almıştı. Sözleşme masasına gelmeyen Fransız gıda tekili Bel Karper yönetimi, sendika baş temsilcisini işten atıp 12 işçiyi de ücretsiz izne göndermişti. İşçilerin fabrika önünde direnmesi sonucu 12 işçi iş başı yapmış, Bel Karper yönetimi sözleşme masasına gelmeyince Tek Gıda-İş Sendikası grev kararı alarak uygulamaya başlamıştı. Grev kırıcılarına karşı mücadele eden işçiler jandarma baskısı ve cezalara rağmen yılmadan grevlerini devam ettirmişti.

Görüşmeyi Tek Gıda İş Sendikası Genel Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu sosyal dün medyadan açıklama yaparak duyurdu. Gelişmeleri aktaran Durdu "Bel Karper işçisi kazandı, işçi sınıfı kazandı. Destek veren tüm dostlara teşekkür ederiz" dedi.

Bu karar grev alanında coşku ile karşılayan işçiler “İmza atılana kadar greve devam edeceğiz” dedi.