< Belediye İş Sendikası Bakırköy'de Greve Çıkacak

Bakırköy Belediyesi'nde kadrolu işçilerin örgütlü olduğu Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine 25  Ekim Pazartesi günü greve çıkıyor.

CHP'li Bakırköy Belediyesi'nde çalışan kadrolu ve taşeron işçiler açısından Toplu İş Sözleşmesi imzalanmaması üzerine işçiler direniş ve grevlerle TİS imzalanması için mücadele ediyor.

Bakırköy Belediyesi'nde çalışan taşeron işçiler DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 2 Nolu Şube üyesi iken kadrolu işçiler ise Türk İş'e bağlı Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyesi.

Bakırköy Belediyesi'nde sendikalar arası yetki tartışmaları sürerken belediye yönetimi ise toplu iş sözleşme imzalamamak için sendikaların yetki başvurularına itiraz üzerine itirazda bulunuyor.

Taşeron işçilerin örgütlü olduğu DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 2 Nolu Şubesi 3 yıldır TİS imzalanması için mücadele ederken işçilerin üçterlerinin düşürülmesi ve işten atma saldırılarının yaşanması üzerine Bakırköy Özgürlük Meydan'ında direniş çadırı kurdu.Genel İş Sendikası'nın eylemi 56 gündür devam ediyor.

Bakırköy Özgürlük Meydan'ında eylem devam ederken kadrolu işçilerin örgütlü olduğu Belediye İş Sendikası 2020-2022 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’nin tüm iyi niyetli gayretlerine rağmen belediye yönetiminin katı ve uzlaşmaz tutumundan kaynaklı anlaşmaya varılamadığını, yasal sürecin sonuna gelindiğini belirterek, 25 Ekim Pazartesi günü greve çıkacaklarını duyurdu. Belediye İş Sendikası, 25 Ekim günü başlayacakları grev öncesinde de basın açıklamaları ile TİS imzalanması taleplerini dile getirecek.

Belediye İş Sendikası üyesi işçiler, 19 Ekim Salı günü saat 12.00'de Özgürlük Meydan'ında toplanarak Belediye Başkanlık Binası önüne yürüyerek burada basın açıklaması gerçekleştirecek.

TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması durumunda ise 25 Ekim Pazartesi günü greve başlayacaklarını belirten Belediye İş Sendikası, sınıf dostlarına dayanışma çağrısında bulundu.