< Sinbo ve Uzel Makine İşçilerine Ziyaret Ve Miting Çağrısı

24 Ekim'de düzenlenecek İşçi ve Emekçi Mitingi bileşenleri, miting çalışmaları kapsamında TOMİS üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker ve Uzel Makine işçilerini direniş çadırında ziyaret ederek bu bölgelerde bildiri dağıtımları yaptı.

24 Ekim'de İstanbul, Kartal Meydanı'nda işçi ve emek örgütleri ve sendika ve siyasi partilerin bir araya gelerek birlikte gerçekleştireceği İşçi ve Emekçi Mitingi için çalışmalar devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Topkapıdaki eski fabrika önünde direnişe devam eden Uzel Makina ve Sinbo işçileri ziyaret edildi, Haramidere Sanayi metrobüs çıkışında işçi ve emekçilere bildiriler dağıtılarak mitinge davet edildi.

Ardından 264. gündür Sinbo fabrikası önünde Kod 29'a karşı mücadeleyi sürdüren TOMİS üyesi Dilbent Türker'e dayanışma ziyaretinde bulunuldu.

Ziyaret sırasında yapılan konuşmalarda Sinbo işçileri İşçi Emekçi Mitingi'ne çağrıldı. Sinbo fabrikasının yanındaki şantiye alanında bulunan inşaat işçilerinin eyleme yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Haremidere'de Sinbo fabrikası önünde yapılan konuşmalarda, "Bizler patronların müdürlerin şeflerin baskısına, iş yerlerinde yaşanan tacize, sömürüye karşı bir araya gelerek bir miting düzenliyoruz. Bu miting işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, sizlerin mitingi. Herkesi 24 Ekim Pazar günü 'Emeğimiz ve özgürlüğümüz için İşçi Mitingi'ne davet ediyoruz. Bu mitinge sizleri de bekliyoruz" denildi.

Öte yandan, Esenyurt, Haramidere Sanayi metro çıkışında bildiri dağıtımları yapılırken ajitasyon konuşmalarıyla mitingin talepleri belirtilerek, Kartal Meydanı'ndaki mitinge katılım çağrısı yapıldı.