Uğur Tekstil Fabrikası'ndan Kod 18 ile işten çıkarılan işçilerin tüm talepleri kabul edildi. Fabrika yönetimi ile yapılan iki görüşme sonucunda işçilerin geri alınması ve toplu sözleşme yapılmasında anlaşıldı.

Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Uğur Tekstil'de işçiler DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası'nda örgütlenmiş ve çoğunluğun sağlanması üzerine 10 Eylül'de yetkili sendika olmuştu.

Sendikanın yetki almasına karşın Uğur Tekstil yönetimi Kod 18 ile 300 işçiyi işten çıkarmıştı. İşçiler işten atma saldırısına karşı oturma eylemine başlamış ve kent merkezinde basın açıklaması yaparak bu saldırıyı teşhir etmişti. İşçilerin eyleminin 3'üncü gününde Uğur Tekstil yönetimi işçiler ile görüşmeyi kabul etmiş ve 6 Ekim günü ilk görüşme gerçekleştirilmişti.

İşçilerin birlik ve kararlılığı sonuç verdi. Sendika ile Uğur Tekstil yönetimi arasında görüşmelerde, ikinci toplantının olumlu geçtiği ve işçilerin tüm taleplerinin kabul edildiği belirtildi.

Sözlü olarak yapılan açıklamada varılan anlaşmaya göre;

• İşten çıkarılan tüm işçileri Ekim ayı sonunda yeniden işbaşı yapacak.

• DİSK Tekstil Sendikası'nın almış olduğu yetkiye yapılan itiraz geri çekilerek toplu sözleşme süreci başlatılacak.

• Fabrikanın yönetim kadrosunun da yenilenecek.