< Temsilcilikleri Gasp Eden Genel İş Şimdi de Üyelikten Çıkarıyor

Genel İş Sendikası İs tanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şube yönetimi işçi iradesini yok saymaya, ve öncü işçilere yönelik saldırılarına devam ediyor

Daha önce Ataşehir Belediyesi işçileri tarafından işyeri temsilcisi seçilen 4 işçiyi temsilcilik görevinden alan şube yönetimi bununla yetinmeyerek asılsız suçlamalarla işçileri üyelikten çıkarıyor.

İşçiler tarafından temsilci seçilen işçiler temsilciliklerinin gasp edilmesini protesto amacıyla sendika binası önünde bir hafta oturma eylemi gerçekleştirmişti.

Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube yönetimi işçilere mesaj göndererek üyelikten çıkarılma istemi ile sendika genel kuruluna sevk edildiklerini bildirdi.

İşçilere gönderilen mesajda "ÜYELİKTEN SÜREKLİ ÇIKARMA İSTEMİ HK.: Sube Disiplin Kurulumuz şahsınıza yapılan suçlamalarla ilgili olarak yaptığı kovuşturma neticesinde aldığı karar gereğince, Sendikamız Anatüzügü'nün 8. maddesi uyarınca, "üyelikten sürekli çıkarılma" istemi ile Sendika Genel Kuruluna sevk edilmek uzere Genel Yönetim Kurulu'na gerekli bildirim yapılmıştır. Bilgilerinize rica ederiz. (DISK/Genel-is Ist.And.Yk. 1 Nolu Sube)" ifadeleri yer aldı.

Şube yönetimi tarafından temsilciliği gasp edilen Ataşehir Belediyesi işçilerinden İnan Kaloğulları gönderilen mesajı sosyal medya hesabından

"Üyesi oldugumuz Genel-İş sendikasından ihraç ediliyoruz.

Kısa süre önce 4 işçi olarak temilciligimiz gaspedilmişti, şu an ise seçimlerine girmeyelim diye üyelikten atılıyoruz.

İşçilere karşı bu nefret ve bu zorbalık unutulmayacak. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz!" İfadeleriyle paylaştı.

Temsilcilikleri gasp edilen işçiler fiili ve hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etmişlerdi. Şubenin zorbalıklarına karşı yeniden temsilci seçimlerinde aday olabileceklerini ifade eden işçiler, süreç içinde şube yönetiminin tehditvari şekilde "Sizi seçtirmeyeceğiz, bunun için gerekeni yapacağız" ifadelerini de kullandıklarını aktardı.

Burjuva sendikal anlayışa karşı mücadele eden öncü işçiler, yeniden seçilme ihtimalini tamamen ortadan kaldırabilmek için şube yönetiminin üyelikten çıkarma yoluna gittiğini belirtti.

Sendika şube yönetimi, sendika genel merkezi ve belediye yönetiminin işbirliği ile işçilerin sorun ve taleplerini dile getirmelerini, yönetimde söz sahibi olmalarını sağlayacak olan tabandaki komite örgütlenmesini yok edebilmek için burjuva sendikacılığa has her türlü yöntemi kullanıyor.

Tabandan örgütlenmeyi yerleştirmeye çalışan bir önceki şube yönetimini değiştirebilmek için iki kez Olağanüstü Genel Kurul yapılmasını sağlayan ve kirli oyunlar, tehdit rüşvet ve oy satın alarak yönetime gelen bujuva sendikacılar, ilk iş olarak işçilerin iradesini yok sayarak temsilcileri görevden almıştı. Ardından eski şube yöneticilerinin üyelikten çıkarılması için disiplin kuruluna sevk etmişti.