< Bakırköy Belediyesi İşçileri 52. Gününde

Genel İş Sendikası üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri, toplu sözleşme hakları ve işten atılan işçilerin işe geri alınması talebiyle Bakırköy Özgürlük Meydan'ında başladıkları eylemin 52. gününde...

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 2 Nolu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri 3 yıldır toplu sözleşme hakları için mücadele ediyor. Bakırköy Belediyesi'ndeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sendikal haklarının tanınması ve toplu sözleşme imzalanması talebiyle eylemlerini sürdürürken, "eşit işe eşit ücret" bahanesiyle ücretleri düşürüldü, eyleme katılan işçiler işten atıldı.

TİS imzalanması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönünde belediyenin adım atmaması üzerine Bakırköy Özgürlük Meydan'ında direniş çadırı kuran Genel İş Sendikası, hafta içi her gün 11.00-17.00 saatleri arasında meydanda mücadeleye devam ediyor.

Bakırköy Belediyesi önündeki meydanda 52 gündür seslerini duyurmaya çalışan işçiler her çarşamba günü saat 12.30'da emek dostlarının da katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirerek taleplerini dile getiriyor.

Bugün yapılan basın açıklamasında konuşan Genel İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, Bakırköy Belediyesi'nde çalışan işçilerin 2018 yılından bu yana TİS mücadelesi verdiğini belirtti.

Bakırköy Belediyesi yönetiminin sendika yetkisine itirazlarda bulunarak sürekli TİS imzalanmasını önlemekte olduğunu aktaran işçilerin ücretlerinin düşürülmesi, işten atma saldırısıyla karşılaştığını ifade eden Çiftçi, işçilerin güvenceli ve insanca çalışma koşulları için mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi. Ardından işten atılan işçilerden Nazife Toprak basın açıklamasını okudu.

Toprak, sendikanın yetkisinin düşürülmesi için sendika üyesi işçilerin istafaya zorlandığını, baskılar sonucu bunu kabul eden işçilerin de olduğunu belirtti.

Bakırköy Belediyesi işçilerinin kuralsız güvencesiz şartlarda çalışmak zorunda bırakıldığını, 3100 lira maaş ve 5 lira yemek parası verildiğini aktaran Toprak "Bakırköy Belediyesi işçilerinin istediği, anayasal ve demokratik haklarıdır. Taleplerimiz günün şartlarına göre en basit taleplerdir" diyerek taleplerini ise şöyle sıraladı.

"*Kuralsız ve güvencesiz çalışmak istemiyoruz.

*Kanunsuzca işten atılan işçi arkadaşlarımız işlerine geri alınsın istiyoruz.

*İşçilerin toplu sözleşmesi yapılsın istiyoruz.

*İşçilerin demokratik ve anayasal talepleri yerine getirilsin istiyoruz.

*İşçilere yapılan zorlama ve baskılar son bulsun istiyoruz”

Hafta içi her gün 11.00 - 17.00 saatleri arasında Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda, direniş çadırında hakları için mücadele ettiklerini ve Çarşamba günleri de basın açıklaması yaptıklarını belirten Toprak tüm emekçileri Bakırköy Belediyesi işçilerinin mücadelesine destek vermeye çağırdı.