< Şirinevler Ve Esenyur’ta Mitingine Çağrı

24 Ekim Pazar günü, Kartal Meydanı'nda yapılacak olan İşçi ve Emekçi Mitingine katılım için emekçi semtlerinde çağrılar devam ediyor. Bugün Bahçelievler ve Şirinevler Metrobüs çevresinde bildiri dağıtımları yapıldı.

24 Ekim Pazar günü saat 15.00'te Kartal Meydanı'nda yapılacak olan "Emeğimiz Ve Özgürlüğümüz İçin İşçi Emekçi Mitingi'ne davet çalışmaları devam ediyor.

Bugün sabah saatlerinde Bahçelievler, Şirinevler Metrobüs durağı çevresi ve Esenyurt caddelerinde işe gitmekte olan işçilere ve halka bildiriler dağıtarak anonslar yapan miting bileşenleri, halkın yaşam koşullarını anlatarak, mitingin taleplerini dile getirdiler.

İşçilere yapılan seslenişte “Biz emekçiler, emeğimizin ve özgürlüğümüz için 24 Ekim’de, Kartal Meydanında mitingde buluşuyoruz. Taleplerimiz yerine getirilsin istiyoruz. Madde 25,madde 29 kaldırılsın diyoruz. İş yerlerine iş güvencesi ve iş güvenliği ağlansın istiyoruz. Fabrikalarda taciz ve baskı son bulsun diyoruz. Taşeron çalışma yasaklansın diyoruz. KHK’lar iptal edilsin, Emeklilikte Yaşa Takılanların hakları tanınsın diyoruz. Ağır yaşam koşullarına karşı, haklarımızı almak için mücadele etmeliyiz. Kartal Mitingin katılarak bu taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getirmeliyiz. Birlikte mücadele edersek başarırız” denildi.

Miting bileşenleri bu sabah Limter İş Sendikası'nın Tuzla, Kuzey Star tersanesinde meydana gelen ve iki işçinin yaralanması ile sonuçlanan iş kazasını protesto etmek için tersane önünde gerçekleştirdiği eyleme de katılarak destek verdi.

Miting bileşenleri tersane işçilerine de mitinge katılmaları çağrısında bulundu.