Urfa'da Yılmazlar Terlik ve Ayakkabı fabrikasında çalışan yaklaşık 400 işçiyi ücretsiz izine gönderen patronları, işçilerin ücretlerini ödemeden fabrikayı boşalttı 

Urfa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve 400 işçinin çalıştığı Yılmazlar Terlik ve Ayakkabı fabrikasında patronlar malzemelerin eksik olduğunu belirterek ücretsiz izine çıkardı. Malzemeler geldiğinde işbaşı yapmak üzere bir aylık ücretsiz izine gönderilen işçiler izin dönüşünde boşaltılmış fabrikayla karşılaştı. İşçiler dört aylık ücretlerinin de ödenmediğini patronların fabrikayı boşaltarak kayıplara karıştığını belirtti.

İki yıl önce dört kardeş tarafından kurulan ve Urfa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Yılmazlar Terlik ve Ayakkabı fabrikasında, işlerin azaldığı gerekçesiyle küçülmeye gidileceği söylenen fabrikada malzemelerin eksik olduğu ve malzemeler geldiğinde işbaşı yapmak üzere işçiler bir aylık ücretsiz izine çıkarıldı. İşçiler kademeli olarak ücretsiz izine gönderilmeye başlanırken bir yandan da fabirkadaki malzemeler boşaltılmaya başlandı. Fabirkadaki malzemelerin taşındığını görerek durumu anlamaya çalışan işçilere ise "Fabrika kapanmayacak, işlerin azlığı nedeniyle küçülmeye gidilecek. Daha iyi iş bulan işçiler ayrılmak isterse helalleşiriz ayrılırlar" denildi. Malzeme olmadığı gerekçesiyle kademeli olarak işçiler ücretsiz izine gönderildi. İşçiler izin sonunda işbaşı yapmak için geldiklerinde ise fabrikanın tamamen boşaltılmış olduğunu gördü.

Boş fabirkayla karşılaşan ve dört aylık ücretlerinin de ödenmediğini belirten işçilerin jandarmayla ile görüştükleri belirtildi.

Valiliğe de giden işçilere patronun haber gönderdiği ve yarın geleceğini söylediğini belirten işçiler "Ne olacağını bilmiyoruz. Yarın sabah fabrikaya gideceğiz, patron kaçta gelir bilmiyoruz. Mağduruz, her birimizin 3-4 maaşı içerde. 2021'in başlarında binin üzerinde işçi vardı. Maaşlar ödenmediği için çıkışlar oldu, sayı düştü. Her birimizin maaşları içerde, paramızı alamadık, makinaları ve malzemeleri alıp gitmişler" dedi.