İkitelli ve Gebze'de İşçi Emekçi Mitingi'ne Çağrı

İstanbul İşçi Emekçi Mitingi tarafından İkitelli ve Kocaeli Gebze'de bildiri dağıtımı yapılarak 24 Ekim'de Kartal Meydanı'nda gerçekleştirilecek İşçi Emekçi Mitingi'ne çağrı yapıldı.

24 Ekim Pazar günü saat 15.00'de Kartal Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan "Emeğimiz ve Özgürlüğümüz İçin İşçi Emekçi Mitingi"ne yönelik çalışmalar devam ediyor. İşçi örgütlenmeleri, sendikalar ve emek örgütlerinden oluşan 38 kurumun bir araya gelerek gerçekleştireceği mitinge işçi ve emekçilerin kitlesel katılımını sağlamak için İstanbul'un çeşitli semtleri Gebze bölgesindeki işçi havzalarında bildiri dağıtımları ve ajitasyon konuşmaları devam ediyor.

Miting çağrıları özellikle işçilerin yoğun olarak çalıştığı fabrika bölgelerinde ve işçilerin yoğun olduğu semtlerde gerçekleştirilerek işçi ve emekçilermitinee davet ediliyor.

Bugün de İstanbul İkitelli ve Kocaeli Gebze'de olmak üzere iki ayrı grup sabah erken saatlerde işçiler mesailerine giderken bildiri dağıtımlarına başlandı.

İstanbul'da fabrika ve atölyelerin de yoğun olduğu emekçi semtlerinden İkitelli bölgesinde Gebze'de ise büyük fabrikaların bulunduğu Osmangazi ve Feniş bölgelerinde işçilere bildiriler verilerek ve ajitasyon konuşmaları yapılarak mitinge katılmaları çağrısı yapıldı.

Yapılan konuşmalarda "Fabrikalarda, iş yerlerinde emeğinizin sömürüsüne karşın patronlar karlarına kar katıyor. Pandemi koşullarında emekçiler çok daha mağdur edildi. Ya önlem alınmadı ya da yetersiz önlemlerle çalıştırıldı. Her şeye yapılan zamlara rağmen, ücretlere yılda bir verilen zamlar da zaten anında eriyor. İşten atma tehditi, sendikalaşmanın önünde engeller, iş kazaları, iş güvencesinin olmaması emekçilerin başında bir kılıç gibi sallanıyor. Öte yandan işsizlik, işten atmak yasak kandırmacasına rağmen işten atmalar devam ediyor. Bir tarafta patron ve yasaların emekçilerin üzerindeki baskısı, diğer taraftan yaşamın ağır zorlukları ekçiler için yaşamı çekilmez kılıyor. Bu kader değildir. Birlikte mücadele edersek, değiştirebiliriz" denildi.

"Emeğimiz Ve Özgürlüğümüz İçin İşçi Emekçi Mitingi"nde öne çıkarılan talepler ifade edilerek sizlerde bu taleplere sahip çıkarak ve mitinge katılın birlikte mücadeleyi büyütelim" denildi.