< < Mitsuba İşçileri Fabrikayı Terk Etmiyor

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Mitsuba Otomotiv fabrikasında işçilerin fabrikayı terk etmeme eylemi bugün de devam ediyor

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Japon sermayeli Mitsuba Otomotiv fabrikasında işçilerin sendika yetkisinin tanınması ve işten atılan işçilerin geri alınması talebiyle önceki gün başladıkları fabrikayı terk etmeme eylemi kararlılıkla devam ediyor.

Mitsuba Otomotiv'de DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasında örgütlenen Birleşik Metal İş Sendikası Gebze 2 No'lu Şubesi çoğunluğu sağlayarak işyerinde çoğunluğu sağlayarak Mart ayında yetki belgesini aldı.

Fakat Mitsuba Otomativ yönetimi sendika düşmanlığı yaparak sendikal faaliyet yürüten 9 işçiyi işten atmıştı. İşçiler sendikal haklarına sahip çıkarak direnişe geçme kararı aldı. Önceki gün 16.00 vardiyasından itibaren fabrikayı terk etmeme eylemi başlattı.

İki ayrı vardiyada 100'ü aşkın işçinin fabrika içindeki başlattığı eylem bugün de devam ediyor. " "Sadaka Değil Toplu Sözleşme", "İş, Ekmek, Özgürlük" ve "Direne Direne Kazanacağız", "Yıldılar Sanmayın Yılmayacağız" sloganları atan işçiler, atılan işçilerin geri alınmasını ve sendika haklarının tanınmasını istiyor.

İşçilerin eylemi üzerine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un gece boyunca görüşmelerde bulunduğu ve bugün fabrika yönetimi ve sendikayı görüşmeye davet ederek uzlaşmaya varılmasını sağlamaya çalıştığı belirtildi.