Uğur Tekstil İşçileri Fabrika Yönetimi İle Görüşüyor

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası, yetki aldıkları Uğur Tekstil’de Kod-18 ile işlerine son verilen 300 işçi ile fabrika yönetimi arasında dün yapılan ilk toplantının olumlu geçtiğini açıkladı.

3 Ekim Pazar günü fabrika kapanmış, işçilerin iş akdi feshedilmişti. İşçiler fabrika önünde nöbete başlamıştı. Sendika 8 Ekim günü yaptığı açıklamada "Sendikamızın genel başkanı ile merkez yöneticilerinin ve Uğur Tekstil patronunun katıldığı toplantı bugün gerçekleşti .Yaptığımız görüşme olumlu geçti. Bu görüşmede işveren tarafı sendikaya karşı olmadığını, sendikayla birlikte çalışmayı kabul ettiğini aktardı. Yaptığımız görüşmenin en önemli sonucu, sendikanın muhatap alınması ve sendikayı kabul etme konusunda uzlaşma sağlanmasıdır. DİSK Tekstil olarak sorunların çözümü noktasında olumlu bir diyalog zemininin oluştuğunu düşünüyoruz. İşveren tarafı yaptığımız toplantının ardından bizden süre istedi" denildi.

Görüşmelerin ikincisi önümüzdeki Çarşamba günü gerçekleşeceği belirtilen açıklamada "Bir görüşme daha yapılacak ve fabrikanın ne zaman açılacağı, işçilerin ne zaman işbaşı yapacağı gibi ayrıntılar bu görüşmede konuşulacak. Yapılacak olan toplantıda bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği de belirlenecek” denildi.