< İMES Ve Terazidere'de Miting Çağrısı

İşçi ve emekçi mitingine katılım çağrıları devam ediyor. İstanbul'da miting çalışmaları bir çok bölgede sürdürülüyor. Bugün ise İMES, Terazidere ve Avcılar'da mitinge davet ve birleşik mücadele çağrısı yapıldı.

24 Ekim'de saat 15.00'te İstanbul, Kartal'da yapılacak olan "Emeğimiz ve Özgürlüğümüz İçin İşçi ve Emekçi Mitingi"ne illişkin çalışmalar devam ediyor. İstanbul'da sanayi bölgeleri ve fabrikaların yoğum olduğu emekçi semtlerinde mitige çağrılar yapılıyor.

Bugün de IMES ve Terazidere'de yol güzargahlarında, fabrika ve is yerlerinin önlerinde işlerine gitmekte olan işçilere bildiriler dağıtılarak, 24 Ekim saat 15.00'de Kartal Meydanı'nda yapılacak olan mitinge davet edildi.

İşçilere yönelik konuşmalarda, insanca bir yaşam ve emeklerinin karşılığını alabilmek için taleplerine sahip çıkmaları çağrısı yapıldı. İşçi ve emekçilere bildiriler dağıtılırken bir yandan da ajitasyon konuşmaları yapıldı. Konuşmalarda pandemi koşullarında emekçilerin sağlığı hiçe sayılırken, patronlar karlarına kar kattığı vurgulandı.

İşçi ücretlerine yılda bir kez artış yapılırken sık sık yapılan zamlarla maaşların eriyip gittiği, halkın yoksulluğunun giderek arttığı belirtilen konuşmalarda "İşsizlik boyutlandı, güvencesiz çalışma sürüyor. İşten atmak yasak dendi, işten çıkarmalar sürdü. Emeğin, geleceğin için alanlarda olan ve taleplerini dile getiren Emek örgütlerine ve 24 Ekim'de Kartal Meydanı'nda yapacakları mitinge katılıp omuz verelim" denildi.

Bugün ayrıca TOMİS üyesi Dilbent Türker'in Kod 29'a karşı mücadele etttiği SİNBO fabrikasında mesaisini tamamlayan işçilere de çağrı yapıldı. Çağrıda, mitingin taleplerine değinilerek Sinbo işçileri mitinge davet edildi.