< < Atık Kağıt İşçilerinin Sancaktepe Deoplarına Baskın Ve Gözaltı

Atık kağıt işçilerinin Sancaktepe'de bulunan depolarına da baskın düzenlendi. Aralarında göçmenlerin de bulunduğu çok sayıda işçi gözaltına alındı. Göçmen işçilerin "kaçak" oldukları gerekçesiyle somırdışı edileceği belirtildi.

Atık kağıt (geri dönüşüm) işçilerine zabıta ve polis saldırıları devam ediyor. Atık kağıt, plastik, metal gibi geri dönüştürülebilir malzemeleri çöpten toplayarak geçimlerini sağlayan geri dönüşüm işçilerine yönelik zabıta ve polis saldırıları Sancaktepe'de yapılan saldırılarla devam ediyor.

Daha önce İki kez Ümraniye'de dün de Ataşehir'de bulunan depolara baskın düzenleyen zabıta ve polis ekipleri bu gün de Sancaktepe'de bulunan depolara baskın düzenlendi.

Polis ve zabıtanın, 36 ayrı adrese eş zamanlı olarak düzenlediği baskında geri dönüşüm işçilerinin depoları yıkıldı ve tahrip edildi, çekçek arabalarına ve diğer malzemelerine ise belediye tarafından el konuldu.

Türkiye'ye göçmen olarak gelen ve atık kağıt ve atık plastik toplayarak geçimini sağlayan çok sayıda işçi, "ülkeye kaçak yollarla girdikleri" gerekçesiyle gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, üst aramaları ve kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından otobüs ve minibüslere bindirilerek Tuzla Göçmen Toplama Merkezi'ne götürüldüğü belirtildi. İşlemleri tamamlanan göçmen işçilerin sınır dışı edileceği bildirildi.