Ataşehir’de yine gece yarısı atık kağıt depolarına çevik kuvvet ekipleri eşliğinde baskın düzenlendi. Aralarında göçmenlerin de olduğu 200'e yakın işçi gözaltına alındı.

Atık Kağıt (Geri dönüşüm) işçilerine yönelik zabıta-polis işbirliğiyle depo baskınları ve gözaltılar devam ediyor.

Dün gece Ataşehir'de bulunan geri dönüşüm depolarına zabıta ve çevik kuvvet ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Aralarında göçmenlerin de bulunduğu 200'e yakın kişi gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği’nin 23 Ağustos’ta kağıt toplayıcılığının yasaklanmasına yönelik aldığı karar sonrası, atık depolarına baskınlar devam ediyor. Ümraniye’deki baskının ardından gece saatlerinde Ataşehir belediyesinin önünde ekiplerin onlarca iş makinesiyle yaptığı hazırlığın ardından ileri saatlerde depolar ve kağıt toplayıcılarının kaldığı evler olmak üzere 49 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Yüzlerce çevik kuvvet polisi, onlarca iş makinesi eşliğinde yapılan baskınlarda kağıt toplanılan alanlarda arama yapıldı. Barakalar yıkılarak malzemelere ve atık kağıt işçilerinin çekçek arabalarına el konuldu.

Aralarında göçmenlerin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı.

Göçmen atık kağıt işçilerinin ise Tuzla’da bulunan İstanbul İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldüğü belirtildi. Kağıt toplayıcılarının buradaki işlemlerin ardından sınır dışı edileceği belirtildi.

Dün ise bir gün önce Ümraniye’deki atık kağıt depolarına düzenlenen polis baskınında gözaltına alınan üç işçi hakkında tutuklama kararı verilmişti. Atık kağıt işçileri Esenkent Mahallesi'ndeki depo önünde eylem yaparak arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını ve baskınların son bularak, çalışabilmeleri için yasal düzenlemeler yapılmasını istemişti.