İşten Atılan DGC Lojistik İşçisi Eyleme Başladı

DGC Lojistik’te işten atılan taşeron işçisi depo önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Ardından Alba Plastik önüne geçildi.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan DGC Lojistik’te işten atılan taşeron işçisi Fırat Kılıç depo önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Öğle saatlerinde depo önünde yapılan açıklamaya Alba Plastik İşçileri, Gebze İşçilerin Birliği Derneği (İBD), Ekmek ve Onur destek verdi.

Yemeğe çıkan işçilere ve bölgedeki lojistik işçilerine seslenilerek yapılan açıklamada lojistik iş kolundaki taşeron çalışma koşullarına değinen DGC Lojistik işçisi Fırat Kılıç, fabrikada insani koşulların olmadığını, çay alanının ve molada dinlenilecek bir yerin olmadığını aktardı. Kılıç, kölelik koşullarına karşı mücadele etme çağrısında bulundu.

 

İşçi Emekçi Mitingine Çağrı

Ayrıca 24 Ekim'de Kartal Meydanı'nda saat 15.00'te yapılacak Emeğimiz Ve Özgürlüğümüz İçin İşçi Emekçi Mitingi'ne katılma çağrısı yapıldı.

İşten atılan Alba Plastik işçileri de çaloşma koşulları ve mücadele sürecini anlatarak DGC Lojistik işçisi ile dayanışma içinde olacaklarını belirtti. İşçiler sloganlar eşliğinde halay çekerek eylemi sonlandırdı.

 

Alba Plastik'te Dayanışma

DGC Lojistik önündeki eylemin ardından hep birlikte Alba Plastik fabrikası önündeki direniş alanına geçildi. Vardiya çıkışında Alba işçilerine sloganlarla seslenilerek birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Alba Plastik önündeki açıklamaya ise işçilerin aileleri,DGC Lojistik işçisi Fırat Kılıç, TOMİS üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker, Gebze İBD, BDSP, Ekmek ve Onur, destek verdi. Fabirka işçilerine sesleniş yapıldıktan sonra halay çekilerek bugünkü eylem sonlandırıldı.