Neo Trend İşçilerinden Forum İstanbul AVM Önünde Eylem

Ücretleri ödenmeyen Neo Trend işçileri Pazar günü Bayrampaşa Forum İstanbul AVM Hummel Mağazası ve AVM önünde eylemler gerçekleştirdi.

Nakliyat İş Sendikası öncülüğünde, ödenmeyen tazminat haklarını arayan Neo Trend İşçileri ile birlikte 3 Ekim 2021 Pazar günü Bayrampaşa Forum İstanbul AVM önünde ve AVM içerisinde bulunan Neo Trend’in iş yaptığı firmalardan olan Hummel Mağazası önünde bir açıklama gerçekleştirildi.

“Tazminatlarımızı Gasp Ettirmeyeceğiz!” pankartının açıldığı basın açıklamasında, “Direne Direne Kazanacağız!”, “İşçiyiz, Haklıyız, Kazanacağız!”, “Hummel’a Girme, Zulme Ortak Olma”, “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber, Ya Hiçbirimiz” sloganları atıldı.

Eylemde Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu bir açıklama yaptı.

Neo Trend Tekstil Fabrikası’nın hileli bir şekilde kapatıldığını, patronun 104 işçinin çoluğunun çocuğunun geleceğini gasp etmeye çalıştığını dile getiren Küçükosmanoğlu, patron Kâzım Akbulut’un iş yaptığı bütün kişi ve firmaların da işçilerin alacaklarından sorumlu olduğunu belirtti.

 

Hummel Mağazalarını Boykot Çağrısı

Küçükosmaoğlu, Neo Trend Tekstil İşçilerinin mücadelesine destek olmak için AVM’de alışveriş için bulunan müşterileri Hummel Mağazalarından alışveriş yapmamaya ve işçilerle dayanışma içerisinde olmaya çağırdı. Yasal olarak Hummel ve Next Tekstil’in, işçilerin alacaklarından sorumlu olduklarını belirterek "Hummel mağazalarının ve Neo Trend’in iş yaptığı tüm firmaları ve mağazaları eylem alanımız olmaya devam edecektir" dedi.

Nakliyat-İş Sendikası olarak Neo Trend Tekstil işçilerinin mücadelesine işçilerin haklarını alana kadar sahip çıkılacağını belirtti. Alkışlarla AVM içinden AVM önüne geçildi. Burada basın açıklaması gerçekleştirildi.

 

"Fabrikayı Boşaltıp Kaçan Patron İşin İçinden Sıyrılmaya Çalışıyor"

Basın açıklamasında işçiler adına sözü Mehmet Bilal Doğan aldı. Doğan, patronun pandemi sırasında fabrikanın içini boşaltarak kaçtığını, kendileri için bir fon oluşturulacağı sözünün verilmesine rağmen bu sözün tutulmadığını, mal varlıklarını üçüncü-dördüncü şahıslara aktarılarak işin içinden sıyrılmaya çalışıldığını dile getirdi. Mehmet Bilal Doğan, konuşmasını mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Doğan, Kazım Akbulut’un işçilerin haklarını istifa ettiği gerekçesiyle vermezken kendisinin varlık içinde yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da konuşmasında yasal hakları ödenmediği için işsizliğe ve açlığa mahkûm edilen Neo Trend Tekstil İşçilerinin haklı bir mücadele yürüttüklerini ve bu mücadelenin tüm Türkiye işçi sınıfı adına verildiğini belirtti.

Eylemde işçiler, işçi ve sendika düşmanlığına karşı Yemeksepeti işçileri ve sendikanın Yemeksepeti örgütlenme mücadelesi ile dayanışma içinde olduklarını vurguladılar. Yemeksepetini boykot etme çağrısı yaptılar.